Rusia susține că a ucis 200 de mercenari străini printre care 21 de români în ultimele trei săptămâni

12 Iul 2022
Rusia susține că a ucis 200 de mercenari străini printre care 21 de români în ultimele trei săptămâni

Rusia a susținut că a ucis un număr semnificativ de mercenari străini care luptau în Ucraina în ultimele trei săptămâni printre care 21 de români, scrie The Guardian

În briefing-ul său operațional zilnic, fără a prezenta nicio dovadă, Ministerul rus al Apărării spune că numărul total de mercenari activi în Ucraina nu este de douăzeci de mii asa cum sustine Kievul, ci este de aproximativ 2.700. 

"166 de militanți polonezi au fost lichidați. Dintre reprezentanții Georgiei, 50 de „soldați improvizați” au fost distruși, Marea Britanie a pierdut alți 23 de mercenari uciși în Ucraina. De asemenea, 21 de români și 15 canadieni au fost uciși în ultimele trei săptămâni."a declarat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. 

El a mai spus că, în conformitate cu dreptul internațional, mercenarii nu sunt considerați combatanți și, dacă sunt capturați, riscă un proces și o pedeapsă maximă.

Rusia susține, de asemenea, că a ucis cel puțin 180 de militari din brigada 30 mecanizată a Ucrainei în ultimele 24 de ore și că a doborât șapte vehicule aeriene fără pilot ucrainene.

Afirmațiile nu au fost verificate independent

Alte stiri din Externe

Ultima oră