Rusia: 10 prizonieri ruși au fost uciși de ucraineni, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova

18 Noi 2022
Rusia: 10 prizonieri ruși au fost uciși de ucraineni, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova

Peste 10 soldaţi ruşi capturaţi au fost împuşcaţi în cap de ucraineni, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţia de presă RIA Novosti, scrie The Guardian

Ministerul rus al Apărării a emis o declarație în urma apariției unor imagini video care arată că militarii ucraineni au ucis în mod deliberat peste 10 militari ruși capturați spune agenția de presă rusă de stat RIA Novosti care prezintă citate din declarație:

Uciderea intenționată și metodică a peste zece militari ruși imobilizați de către UAF degenerează cu împușcături directe în cap nu poate fi prezentată ca o „excepție tragică” pe fondul presupusei respectări generale a drepturilor prizonierilor de război de către regimul de la Kiev. .

Noile dovezi video publicate cu privire la masacrul în masă al soldaților ucraineni asupra prizonierilor de război ruși neînarmați confirmă esența sălbatică a actualului regim de la Kiev condus de Zelensky și de cei care îl protejează și îl susțin.

Videoclipul nu a fost verificat. Autoritățile militare și civile ucrainene nu au răspuns încă la acuzație.

Ministerul rus al Apărării a promis că președintele ucrainean Volodimir Zelenski va fi judecat în cele din urmă pentru crime de război.

Între timp, militarii ucraineni, care s-au predat în această săptămână, sunt reținuți în conformitate cu toate cerințele Convenției de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război.

Uciderea brutală a militarilor ruși nu este nici prima, nici singura crimă de război. Aceasta este o practică comună în Forțele Armate ale Ucrainei, care este susținută activ de regimul de la Kiev și ignorată direct de patronii săi occidentali.

Dar Zelenski și acoliții săi vor fi forțați să fie judecați de curtea istoriei, popoarele Rusiei și Ucrainei, pentru toată lumea și pentru fiecare prizonier torturat și ucis.

La începutul acestei săptămâni, comisia ONU pentru drepturile omului, OHCHR din Ucraina, a acuzat ambele părți că au încălcat drepturile prizonierilor de război,:

Până acum, OHCHR a intervievat 159 de prizonieri (139 de bărbați și 20 de femei) deținuți de Federația Rusă (inclusiv de grupurile armate afiliate) și 175 de prizonieri (toți bărbați) deținuți de Ucraina.

OHCHR a identificat modele de tortură și maltratare a prizonierilor de razboi deținuți de Federația Rusă (inclusiv de către grupurile armate afiliate), în special în timpul internării. OHCHR a documentat, de asemenea, încălcări comise de agenții de stat ucraineni față de prizonierii de razboi, care au evidențiat un model de rele tratamente în etapele inițiale de capturare și evacuare și cazuri sporadice de tortură și maltratare în etapele ulterioare ale internării.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră