China înăsprește regulile de intrare în țară la granița cu Rusia

12 Apr 2020 | scris de A.A.
China înăsprește regulile de intrare în țară la granița cu Rusia

Potrivit ultimelor date trasmise de Reuters, China a înregistrat o nouă creștere a cazurilor confirmate, sâmbătă înregistrându-se 99 de persoane infectate. Dintre aceștia, doar 2 cazuri nu au fost din rândul celor care au declarat că au călătorit în Rusia.

51 de cetățeni chinezi au fost testați pozitiv la Shanghai toți călătorind în același avion la întoarcerea din Rusia. Alți 21 de chinezi au fost confirmați la Heilongjiang tot la revenirea din Rusia.

Cele două orașe de la granița cu Rusia, Suifenhe și Harbin – capitala regiunii Heilongjiang, au impus noi reguli de carantinare pe o perioadă de 28 de zile a cetățenilor întorși din Rusia și au solicitat efectuare de teste ale anticorpilor.

La acestea se vor adăuga măsuri de izolare și carantinare a zonelor unde locuiesc cei confirmați, chiar dacă sunt asimptomatici.

Măsurile stricte de carantinare a populației au permis autorităților să limiteze efectele pandemiei; de la începutul anului și până la începutul lui aprilie s-au înregistrat 3339 decese.

Rusia închisese granițele cu China și anulase toate zborurile pe măsură ce pandemia escalada, lăsând o singură rută alternativă, prin Suifenhe, pentru ca cetățenii chinezi să poată să se întoarcă în țară. Această localitate a intrat de duminică sub reguli drastice de carantinare, a interzis orice adunări publice și a închis locurile publice.

Anumiți martori chinezi au declarat că în Rusia nu se respectă regulile de igienă și distanțare socială, mai ales în piețe acolo unde mulți comercianți chinezi au spații de vânzare.

Autoritățile se află în fața unei decizii extrem de dificile: să închidă definitiv granițele astfel compatrioții lor nu vor mai putea să se întoarcă acasă sau să intre într-o nouă carantină până la sfârșitul anului.

Măsurile adoptate gradual de Suifenhe începând cu miercurea trecută sunt la nivelul celor aplicate în regiunea Wuhan, centrul pandemiei mondiale.

Ambasadorul Chinei în Rusia a confirmat un număr de 160.000 conaționali care trăiesc, muncesc și-și câștigă existența în Rusia.

Pe măsură ce se confirmă din ce în ce mai multe cazuri, toate din import, autoritățile chineze se tem de o reizbucnire a pandemiei ținând cont că există porturi unde ajung vapoare din toată lumea, în marile orașe, aeroporturile sunt pline de oameni care călătoresc în toate colțurile lumii, potrivit Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră