Un român a ”uitat” să declare 250.000 de euro la sosirea pe un aeroport din Germania

17 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
Un român a ”uitat” să declare 250.000 de euro la sosirea pe un aeroport din Germania

Deși a fost vorba de un zbor în interiorul UE, vameșii au primit recomandări să verifice mai atent pasagerii, pentru a combate posibila finanțare a unor rețele teroriste, scrie Niederrhein Nachrichten.

Când un român de 41 de ani a ajuns în fața vameșilor, acesta a susținut că nu are nimic de declarat, însă nu i-a convins. La o verificare mai atentă a bagajului au fost găsite două pachete cu bancnote de 50 de euro ascunse în nişte cizme de damă.

Alte 7.000 de bancnote au fost găsite în încălțămintea bărbatului, în chiloți, șosete și buzunarele pantalonilor aflați în bagaj. Alte 7.631 de monede au fost găsite în geamantan.

”Dispersarea banilor în acest fel este tipică pentru traficanți. Vorbim de o sumă totală de aproape 250.000 de euro. Bărbatul a motivat că i-a fost teamă să declare banii, fiindcă risca să îi fie confiscați. Ar dori să cumpere două mașini de strâns gunoaie. Cazul a fost preluat de Procuratura Essen”, a declarat un reprezentant al aeroportului Weeze.

Doar că românul are cazier și a comis diferite înșelăciuni pe teritoriul Germaniei, astfel că s-a dispus confiscarea banilor până la stabilirea exactă a provenienței lor, existând suspiciuni rezonabile că aceștia provin din operațiuni de spălare de bani. Chiar și așa, românul va fi anchetat în libertate.

Conform legilor în vigoare, orice persoană care călătoreste cu mai mult de 10.000 de euro cash asupra sa, trebuie să declare verbal suma la punctul vamal de la aeroport, chiar și în interiorul UE, iar la solicitarea vameșilor trebuie să precizeze proveniența banilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră