Tensiune între Ankara şi Berlin. Ambasadorul turc a fost rechemat acasă

02 Iun 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Tensiune între Ankara şi Berlin. Ambasadorul turc a fost rechemat acasă

Relatii tot mai tensionate intre Turcia si Germania dupa ce Bundestagul a adoptat o rezolutie prin care recunoste genocidul comis de imperiul Otomanin 1915 impotriva armenilor ,scrie agerpres.ro

Ambasadorul Turciei în Germania a fost rechemat în țară pentru consultări — a spus șeful executivului turc într-un discurs rostit la Ankara, citat de agenția de presă Anadolu.
Yildirim a afirmat că ''lobby-ul armean rasist'' este responsabil pentru decizia eronată a deputaților germani.
La rândul său, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a estimat că decizia de joi a deputaților germani va avea un impact serios asupra relațiilor dintre Ankara și Berlin.
Aflat într-o vizită la Nairobi, Erdogan a declarat că, după revenirea în țară a ambasadorului Turciei acreditat la Berlin, guvernul turc va analiza ce măsuri de răspuns va adopta.
Deputații germani au votat joi, cu o majoritate covârșitoare, o rezoluție prin care se recunoaște genocidul contra armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, text denunțat vehement de către Ankara, relatează AFP și Reuters.
Un singur membru al Bundestagului a votat împotriva rezoluției, iar un altul s-a abținut de la vot, a anunțat președintele camerei inferioare a legislativului german, Norbert Lammert.
Adoptarea rezoluției a avut loc prin ridicarea mâinii, voturile favorabile documentului nefiind numărate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră