Regimentul Azov: "Nu putem negocia cu aceste animale"

08 Mai 2022
Regimentul Azov: "Nu putem negocia cu aceste animale"

Blocați în oțelăria asediată de la Mariupol, militarii batalionului Azov au răspuns duminică la întrebările jurnaliştilor în direct, într-o conferință de presă Zoom, din fabrica asediată.

„Ceea ce mă întristează extrem de mult este că în prezent evacuarea se face doar pentru un grup foarte mic”, a deplâns unul dintre membrii Azov intervievați pe Zoom. Sâmbătă, civilii ascunși în fabrică au putut fi evacuați, dar mai există „un număr mare de civili și soldați” în fabrică, scrie AFP citată de Le Figaro.

„Unii au nevoie de îngrijiri de urgență, trebuie evacuați”.

Ilya Samoilenko, locotenent al regimentului Azov, a amintit de datoria soldaților săi. „Suntem soldați și avem datoria noastră militară de a ne apăra poporul, țara noastră. Este o datorie mai mare decât viața”, a spus oficialul militar. "Suntem singuri. Nimeni nu se aștepta ca rezistența noastră să fie atât de acerbă”, a spus Ilya Samoilenko, locotenent al regimentului Azov. „Autoritățile noastre nu au reușit să apere Mariupol. Eroismul apare atunci când planificarea eșuează. Suntem numiți eroi. Nu suntem aici pentru a ne lăuda, ci pentru a ne face treaba, datoria.

Militarii din Azovstal  promit să lupte „atâta timp cât vom fi în viață” : Capitularea este inacceptabilă pentru noi

„Am luat decizia să rămânem până la final”, spune locotenentul Azov

„Vom continua să luptăm atâta timp cât vom fi în viață pentru a respinge ocupanții ruși”, a declarat Ilya Samoilenko, unul dintre liderii batalionului Azov,

„Predarea nu este o opțiune, pentru că Rusia nu este interesată de viața noastră”, dar „nu avem mult timp, suntem sub un bombardament intens”, a declarat el, implorând comunitatea internațională să ajute la evacuarea soldaților răniți din fabrică.

„Suntem soldați și avem o datorie: să ne apărăm poporul, țara noastră”, a declarat la rândul său locotenent-colonelul Denis Prokopenko. „Este datoria supremă a armatei, mai presus decât viața.”

"Nu putem negocia cu aceste animale. Apărăm nu numai Ucraina, ci și lumea liberă"

"Acum, politicienii noștri încearcă să negocieze cu aceste animale. Dar nu își amintesc ce au făcut? Nu putem vorbi cu acești oameni. Scopul nostru este să eliminăm amenințarea" a spus, Svyatoslav Kalina Palamar, scrie și La Repubblica.

"Aici apărăm lumea liberă. Apărăm nu numai Ucraina, ci și lumea liberă", adaugă el.

"Trecut e trecut, acum noi suntem adevărata armată”

"În 2014 eram voluntari și era o mare varietate de oameni. Am lăsat trecutul în urmă și acum am devenit noua armată ucraineană modernă" a mai spus Svyatoslav Kalina Palamar. 

„Am acumulat experiență și asta se manifestă în apărarea Mariupol”, a adăugat el. La început eram puțini oameni dar am primit sprijin, de la poliție, de la patrule de frontieră, de la forțele armate”, a explicat din nou el. 

„Nu pot să răspund câți luptători avem la dispoziție, sunt informații prea sensibile”.

Noi (Azov) am fost numiți un grup paramilitar și radicali [de către Occident, precum și propaganda RU]. Acolo unde am fost radicali este în apărarea țării noastre. Am făcut pagube mari inamicului. Nu am primit niciun ajutor: nici artilerie sau aeronave. Am rămas singuri și am fost singuri 8 ani.” 

Alte stiri din Externe

Ultima oră