Putin: Orice țară care atacă Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața pământului”

09 Dec 2022
Putin: Orice țară care atacă Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața pământului”

Președintele rus Vladimir Putin a promis că orice țară care ar îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața pământului”, scrie SkyNews.

El a susținut că Rusia nu are mandat pentru a lansa un prim atac nuclear preventiv, dar armele hipersonice avansate ale Moscovei ar asigura că Rusia ar putea răspunde cu forță dacă va fi vreodată atacată.

Putin a făcut aceste remarci în timpul unei conferințe de presă la Bishkek, Kârgâzstan, afirmând mai departe că nu este nevoie ca Rusia să cheme trupe suplimentare pentru a lupta în Ucraina.

El a spus că au existat 150.000 de luptători înrolați recent care nu au fost trimiși în linia frontului după ce Moscova a chemat peste 300.000 de rezerviști într-o campanie de mobilizare în septembrie și octombrie.

În timp ce dl Putin a spus în repetate rânduri că mobilizarea s-a încheiat, Kremlinul a refuzat să anuleze un decret oficial prin care se dispun convocări, ceea ce duce la temeri că ar putea fi anunțat un al doilea val.

Putin a recunoscut că au existat unele probleme în procurarea de echipamente și haine pentru recruți, dar a spus că problemele se atenuează acum.

Alte stiri din Externe

Ultima oră