Putin: Mihail Gorbaciov a avut „o mare influență asupra istoriei lumii”

31 Aug 2022
Putin: Mihail Gorbaciov a avut „o mare influență asupra istoriei lumii”

Vladimir Putin a evocat în această miercuri, 31 august, memoria lui Mihail Gorbaciov, care a murit cu o zi înainte și care, potrivit acestuia, a avut „o mare influență asupra Istoriei lumii”, scrie TF1Info

„El a condus țara noastră printr-o perioadă de schimbări complexe și dramatice și de mari provocări de politică externă, economice și sociale”, a spus el. 

„A înțeles profund că reformele sunt necesare și a căutat să ofere soluții la problemele apărute”, a continuat Vladimir Putin într-o telegramă de condoleanțe publicată de Kremlin.

„Subliniez în special marea activitate umanitară, caritabilă și educațională pe care Mihail Sergheevici Gorbaciov a desfășurat-o în ultimii ani”.

Scepticismul purtătorului de cuvânt al Kremlinului

Moartea ultimului lider al URSS a adus miercuri omagii în Occident dar  acestea au fost mai măsurate în Rusia, unde mulți îl acuză  că a provocat prăbușirea Uniunii Sovietice. Miercuri dimineață, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a arătat sceptic față de „romantismul” politicii defunctului lider. 

„El credea că (Războiul Rece) se va încheia și că o nouă eră romantică va veni pentru totdeauna între noua Uniune Sovietică, lume și Occident ”, a spus Dmitri Peskov, în timpul unui forum de discuții difuzat de televiziunea rusă. "Dar acest romantism nu s-a adeverit. Nu a avut loc nicio perioada romantica (...). Adversarii nostri și-au arătat setea de sange. E bine ca ne-am dat seama și am înțeles la timp".

Alte stiri din Externe

Ultima oră