Putin laudă legăturile Moscova -Teheran la primirea lui Raïssi la Kremlin

07 Dec 2023
Putin laudă legăturile Moscova -Teheran la primirea lui Raïssi la Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a lăudat joi amploarea legăturilor dintre Moscova și Teheran, primindu-l pe omologul său iranian Ebrahim Raïssi la Kremlin pentru discuții care să abordeze în special conflictul israeliano-palestinian, scrie Le Figaro 

Relațiile noastre se dezvoltă foarte bine”, a spus Vladimir Putin la începutul întrevederii lor difuzate de televiziunea rusă. El a citat „proiectele majore de infrastructură” comune și cooperarea în sectorul energetic și în „aproape toate domeniile”.

Vedem că interacțiunea cu țara noastră prietenă, Rusia, a progresat bine în ultimii ani”, a spus Ebrahim Raïssi, a cărui țară este acuzată că a furnizat Moscovei drone explozive și alte arme pentru ofensiva sa din Ucraina.

În ceea ce privește Gaza, președintele iranian a cerut din nou să „oprească bombardamentele (israeliene) cât mai curând posibil”. 

Această problemă este astăzi o problemă nu numai pentru regiunea noastră, ci și pentru întreaga umanitate”, a adăugat el, conform unei traduceri oficiale în rusă a observațiilor sale.

El a considerat că operațiunea militară israeliană din Gaza a constituit un „genocid” și o „crimă împotriva umanității”, care este „susținută de Statele Unite”. 

Agenția oficială de presă iraniană Irna a indicat marți că Ebrahim Raïssi merge în Rusia în fruntea unei „delegații politice și economice de rang înalt”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră