Putin ar fi fost înlocuit cu o sosie pentru călătoria în Iran, susțin serviciile secrete ucrainene

23 Iul 2022
Putin ar fi fost înlocuit cu o sosie pentru călătoria în Iran, susțin serviciile secrete ucrainene
  • Surse de informații ucrainene susțin că Vladimir Putin ar fi folosit o dublură
  • Generalul-maior Kyrylo Budanov a ridicat suspiciuni cu privire la comportamentul său în aer, scrie Daily Mail

O sosie a lui Vladimir Putin ar fi putut fi folosită pentru călătoria lui la un summit de la Teheran săptămâna aceasta, potrivit șefei serviciilor de informații militare ucrainene.

În timp ce liderul rus părea stânjenit când cobora treptele avionului său prezidențial la Teheran, surse ucrainene au remarcat că s-a mișcat neobișnuit de rapid și a fost mai alert decât în ​​aparițiile publice anterioare. 

Premierul rus a părut animat când a salutat petrecerea în așteptare, înainte de a-și scoate geaca și a urca într-o limuzină puternic blindată.

Generalul-maior Kyrylo Budanov, supremul serviciilor de informații, a fost suspicios într-un interviu live pe canalul 1+1.

Rapoartele ucrainene spun că Budanov a sugerat căo sosie a lui Putin ar fi putut zbura la Teheran pentru a se întâlni cu președinții Iranului și Turciei. 

— Voi face doar aluzii, spuse el.

„Vă rugăm să priviți momentul ieșirii lui Putin din avion. Este chiar Putin ?"

Vizita liderului rus la Teheran, unde s-a întâlnit cu conducerea Iranului, plus președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, a atras atenția la nivel mondial.

Este doar a doua oară când Putin se află în străinătate de la lansarea brutală a invaziei Ucrainei în urmă cu cinci luni. 

Într-un videoclip, Erdogan l-a lăsat pe Putin să aștepte, conducătorul rus părând în largul său, în timp ce își trântea picioarele și făcea mișcări faciale ciudate. Dar  Ucraina nu a sugerat că aceasta era o sosie lui Putin.

La acea vreme, oficialul Anton Gerashchenko a postat pe Telegram: „Erdogan l-a făcut pe Putin să aștepte în timpul întâlnirii de la Teheran. „Întregul spectru de emoții ale Führerului umilit și insultat este pe fața lui. Buncărul este într-adevăr cel mai bun loc pentru a sta cu o astfel de față”.

„Piticului nu îi place să fie lipsit de respect” a comentat agenția ucraineană de știri UNIAN.

Putin în urmă cu doi ani a recunoscut că oficialii s-au gândit să folosească o dublură, dar a susținut că ideea a fost respinsă.

„Am renunțat la orice dublură”, a spus el.

El a fost sfătuit la începutul anilor 2000, când Rusia a fost lovită de atacuri teroriste, că o dublură ar trebui să-i ia locul la evenimentele în care șeful statului ar putea fi în pericol, a spus el.

„Aceasta a fost în cea mai grea perioadă a războiului nostru împotriva terorismului”, a spus el.

Se pare că dublurile au fost folosite de foști lideri ai Kremlinului, de exemplu conducătorii sovietici Josef Stalin și Leonid Brejnev.

Între timp, un expert rus despre Putin a contestat cu tărie afirmația CIA conform căreia liderul de la Kremlin este „prea sănătos” și nu prezintă dovezi ale multiplelor probleme medicale.

Politologul Valery Solovey a contestat săptămâna aceasta afirmația directorului CIA, William Burns, potrivit căreia nu există informații care să sugereze că Putin era grav bolnav.

Solovey, care a susținut de mult timp că liderul rus este bolnav, a spus: „Americanii, în special CIA, au informații despre starea reală de sănătate a președintelui rus. „Ei știu cu siguranță că are probleme serioase, inclusiv cele mentale”.

El a susținut că negările problemelor medicale „nu fac decât să întărească suspiciunile că există o problemă”.

„[Când] apare Putin, ce vedem?

„Un om care șchiopătează, un om cu pete negre, un om care trebuie să întrerupă întâlnirile pentru „consultații” aparente.

„În realitate, are nevoie de asistență medicală în acel moment… Oamenii trag concluzii pe baza a ceea ce văd.

„Televiziunea este o mare mincinoasă, dar devine mai dificil să ascunzi starea reală a lucrurilor”.

Solovey, la fel ca postul General SVR, a susținut anterior că Putin suferă de boli grave, inclusiv cancer, boala Parkinson și o tulburare schizoafectivă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră