Nelu Tătaru oferă noi precizări despre cum se poate circula în afara localității după 15 mai

11 Mai 2020 | scris de A.A.
Nelu Tătaru oferă noi precizări despre cum se poate circula în afara localității după 15 mai

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, luni, că după 15 mai, când va expira starea de urgență, deplasările în afara localității vor trebui să fie limitate și bine justificate și se vor face în baza unei „declarații verbale” care însă va trebui dovedită cumva, cu un act sau cu o adresă, precizează Digi24.

„Declarația de ieșire din localitate deocamdată ne-am gândit să fie verbală. Putem dovedi cu ceva, cu un act de proprietate sau ceva”, a spus ministrul Sănătății. Întrebat dacă este suficientă această declarație verbală și ce se întâmplă dacă cineva, de exemplu, minte, Nelu Tătaru a spus că „trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat. Putem da o adresă unde mergem și atunci se poate verifica”, a adăugat ministrul.

Nelu Tătaru a spus că pentru „evenimente restrânse în familie” sau pentru efectuarea de munci agricole în afara localității se va putea ieși din localitate, însă cel care o face trebuie să dovedească unde se duce, prin furnizarea adresei respective, prin prezentarea unui act de proprietate etc.

„Se poate ieși din localitate doar din motive bine întemeiate: mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului - sunt lucruri care sunt motive întemeiate. Le veți vedea în următoarea perioadă”, a spus Nelu Tătaru.

Referitor la posibilitatea de a pleca într-o vacanță în perioada următoare, ministrul a declarat că încă nu se discută despre această posibilitate, dar „vom avea o relaxare pe care o vom evalua la 14 zile. Dacă în aceste două săptămâni vom avea o evoluție conformă cu așteptările noastre și n-avem recrudescența unor focare sau o reluare a unei transmiteri comunitare extinse, atunci ne așteptăm ca în următoarea perioadă să putem relaxa și alte măsuri”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră