Protestele anti-Trump continuă în SUA. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a treia noapte consecutiv (VIDEO)

12 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Protestele anti-Trump continuă în SUA. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a treia noapte consecutiv (VIDEO)

La Miami, câteva mii de persoane au traversat centrul orașului, iar o parte dintre ei a ajuns până la o șosea pe care au blocat-o pe ambele sensuri.

La New York, protestatarii s-au adunat iarăși în parcul din piața Washington și lângă turnul Trump de pe Fifth Avenue (bulevardul 5), unde se află reședința președintelui ales.

În faţa turnului, circulaţia este restricţionată, precum şi spaţiul aerian de deasupra clădirii. Restricţiile vor fi ridicate pe 21 ianuarie, la o zi după ce Donald Trump se mută la Casa Albă.

Oamenii şi-au exprimat îngrijoarearea cu privire la starea libertăţilor şi drepturilor civile, sub viitoarea administraţie Trump.

Sloganurile au fost "Fără ură! Fără teamă! Imigranții sunt bineveniți!" și "Suspendați-l pe Trump!".

Opozanţii miliardarului republican se tem că retorica incendiară cu privire la imigranţi, musulmani şi femei ar putea să provoace un val de intoleranţă împotriva minorităţilor etnice, religioase şi sexuale din SUA.

Potrivit NBC, Trump a acuzat mass media că incită cetăţenii la proteste, pe care le-a calificat drept injuste. Ulterior, miliardarul și-a schimbat părerea despre cei care îl contestă în stradă.

Vineri, el a postat pe Twitter cuvinte de apreciere: "Îmi place că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc măreața noastră țară. Ne vom uni cu toții și vom fi mândri!".

Manifestații împotriva lui Trump sunt anunțate și în weekend, inclusiv la New York și Los Angeles.

Alte stiri din Externe

Ultima oră