Premieră după al Doilea Război Mondial: exerciții militare comune israeliano-germane

17 Aug 2020 | scris de A.V.
Premieră după al Doilea Război Mondial: exerciții militare comune israeliano-germane Galerie foto (2)

Avioane de luptă israeliene participă, începând de luni, la un exerciţiu militar împreună cu forţele aeriene germane.
 
Este o premieră după al Doilea Război Mondial prezenţa avioanelor militare israeliene în Germania, relatează corespondentul Radio România Actualități în Israel, Dragoș Ciocîrlan.
 
În acest an, este singurul exercițiu militar în afara granițelor Israelului, din cauza pandemiei coronavirusului, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Armatei.
 
Exercițiul, la care participă aviația militară israeliană, se întinde pe o perioadă de două săptămâni.
 
Decizia de a participa în acest moment provine din necesitatea menținerii capacităților printr-o instruire continuă și exersarea în condiții de teren necunoscute.
 
În declarația unității purtătorului de cuvânt al Armatei israeliene se menționează, ca parte a exercițiului, survolarea fostului lagăr nazist de la Dachau, în memoria victimelor Holocaustului și în apropiere de München, în memoria celor 11 sportivi și antrenori israelieni masacrați de teroriști palestinieni la Jocurile Olimpice din 1972.
 
Militarii israelieni vor lua parte la o ceremonie memorială specială la Dachau, în prezența ministrului german al Apărării.
 
Sosirea aeronavelor de luptă israeliene în Germania e considerată un eveniment istoric după al Doilea Război Mondial.

O imagine care face cât 1000 de cuvinte: avioanele militare israeliene, zburând deasupra fostului lagăr de exterminare nazist de la Dachau, alături de avioanele militare germane

 

Sursa foto: Consulul general al Israelului la Munchen, Germania, Sandra Simovich

Alte stiri din Externe

Ultima oră