Municipalitatea Tel Aviv-Yafo lansează primul „cinema plutitor” din Israel

12 Aug 2020 | scris de A.V.
Municipalitatea Tel Aviv-Yafo lansează primul „cinema plutitor” din Israel

Ambițiosul primar al metropolei israeliene Tel Aviv, Ron Huldai, vine cu o nouă surpriză. Cinematograful tip drive-In nu este nou, dar municipalitatea din Tel Aviv-Yafo lansează primul cinematograf plutitor din Israel, pe lacul de agrement din Parcul HaYarkon, relatează Anima News.

Epidemia de coronavirus s-a dovedit deosebit de dificilă pentru sectorul cultural din întreaga lume, astfel că inițiativele în aer liber sunt aproape singura alternativă pentru evenimente culturale.

În urma aprobării acordate de Ministerul israelian al Sănătății evenimentelor în aer liber, municipalitatea Tel Aviv-Yafo va lansa acum un cinematograf plutitor „sail-in”, sub cerul nopții tel-aviv-iene în perioada 22-28 august, în parteneriat cu Cinemateca Tel Aviv.

În total, 70 de bărci care respectă distanțarea socială vor fi disponibile pentru participanții la film, adulți și copii, care doresc să se bucure de o noapte de divertisment cinematografic sub stele.

Bărcile se vor afla la doi metri una de cealaltă în permanență în fața unui ecran mare, ceea ce va asigura o experiență sigură și distractivă și va permite astfel tuturor deținătorilor de bilete să plutească și să se relaxeze pe timpul a cel puțin cateva ore.

Evenimentul a primit aprobarea Ministerului Sănătății și va avea loc în conformitate cu standardele de sănătate publică.

Biletele pentru opt proiecții – patru potrivite pentru familii și patru potrivite pentru adulți – vor fi disponibile exclusiv pentru deținătorii cardului de rezidenți DigiTel. Detalii despre vânzările de bilete și orele de film vor fi lansate la sfârșitul acestei săptămâni.

Ron Huldai, primarul din Tel Aviv-Yafo a declarat: „Criza coronavirusului creează noi provocări pentru municipalitatea din Tel Aviv-Yafo, în special prin blocarea capăt vieții culturale a orașului.

Inițiativa proiectării de filme pe lacul din parcul HaYarkon este o modalitate creativă de a petrece zile fierbinți de august, așa cum a fost indicat de Departamentul de Sănătate”.

Deschiderea cinematografului plutitor „sail-in” se alătură unei lungi liste de inițiative municipale lansate în ultimele luni pentru a sprijini activitatea culturală a orașului.

Inițiativele de până în prezent includ spectacole în aer liber în restaurante și cafenele, evenimente culturale online și în aer liber, în conformitate cu instrucțiunile Ministerului Sănătății, vizite ghidate în aer liber prin oraș, cursuri educaționale, educație fizică pe acoperișul Primăriei Tel Aviv sau concerte pe acoperișul Muzeului Eretz Israel. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră