Polițistul canibal din Dresda este din nou judecat pentru crimă

02 Noi 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Polițistul canibal din Dresda este din nou judecat pentru crimă


Gunzel, supranumit ”comisarul fără tabuuri” de către presa germană, este judecat din nou începând de marți de un tribunal din Dresda pentru că a ucis și tranșat, la cererea sa, bărbatul pe care îl racolase pe respectivul site.
În aprilie 2015, acest polițist german în vârstă de 58 de ani, a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare pentru că l-a ucis în noiembrie 2013 pe Wojciech Stempniewicz, un consultant în vârstă de 59 de ani, de origine poloneză.
Curtea din Dresda l-a declarat vinovat de crimă, motivată de o dorință sexuală și de profanare a cadavrului, înainte ca senstința să fie casată.
Judecătorii au reținut crima, dar drept circumstanțe atenuante au găsit faptul că victima își exprimase dorința de a muri, în cadrul dialogurilor purtate pe Internet, dar Parchetul și acuzatul au depus recurs la acest verdict.
Polițist timp de 30 de ani, tatăl a trei copii deja adulți, descris drept simpatic, generos și de o politețe exemplară de către vecinii săi, Detlev a deschis un ”bad and breakfast” la Hartmannsdort-Reichenau, în apropierea frontierei cu Cehia.
Acolo, în pivnița sa transformată în studio pentru practici sado-maso, l-a decupat cu un cuțit și o foarfecă pe bărbatul care i-a fost victimă, după care l-a înmormântat, pe bucăți, în grădina sa. Acuzatul a recunoscut că a decupat cadavrul, dar a negat că el l-a ucis pe consultant, afirmând că acesta s-a spânzurat în pivniță.
Această poveste macabră care a stârnit interesul Germaniei revine pe tapet săptămâna aceasta, într-un moment în care Gunzel izbăvește o pedeapsă cu închisoarea pe viață, după ce Curtea de Apel din Leipzig a ordonat organizarea unui al doilea proces. Potrivit ei, tribunalul de primă instanță nu a examinat cu destulă atenție ipoteza unei sinucideri a victimei, cum susținea apărarea.
Curtea de Apel se bazează pe o înregistrare video realizată în momentul faptelor de către Detlev Gunzel și calificată drept ”oroare pură” de către anchetatori.
Difuzat la primul proces, acest film de 50 de minute îl prezintă pe acuzat plin de sânge și spunând:”Nu am crezut niciodată că voi ajunge atât de jos”. Procesul va dura până în ianuarie 217.

Alte stiri din Externe

Ultima oră