Poliţia belgiană, pusă pe jar de "iPhone-ul ucigaş"

13 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Poliţia belgiană, pusă pe jar de "iPhone-ul ucigaş"

Toate serviciile de securitate belgiene au fost avertizate cu privire la posibila apariție în Europa a așa-numitului „iPhone Gun”, care are două ţevi de calibru 9 mm, scrie dhet.be.

Pistolul iPhone este un dispozitiv care seamănă cu un telefon mobil, dar poate ucide! 

Potrivit informaţiilor presei belgiene, poliţia a difuzat un avertisment pentru toate serviciile de securitate privind pătrunderea în Belgia a acestui dispozitiv care poate păcăli privitorul.

Căci în husă, la brâu, nimic nu îl face să se deosebească de un telefon mobil, având forma unui iPhone, scrie sursa citată. Numai că nu este vorba despre o jucărie, ci despre un pistol cu rază laser, care când este declanşat scoate la iveală două ţevi de calibru 380 ACP (9 mm).

Conform presei locale, vânzarea acestui aparat este interzisă în Belgia, însă el poate fi procurat ilegal pe internet la un preț de circa 375 de euro.

Compania producătoare își atenționează pe site-ul ei potențialii cumpărători să se asigure înaintea achiziției că posesia acestei arme este legală în țara lor și admite că pistolul este „nedetectabil” dacă nu este deschis.

Denumirea oficială a produsului este „Ideal Conceal”, ce s-ar putea traduce prin „ascunzătoarea ideală”, scrie agerpres.ro. Potrivit fabricantului, acest dispozitiv va putea fi vândut numai celor care au autorizație pentru deținerea unei arme.

Conceput de compania americană Ideal Conceal, pistolul are dimensiunea unui Samsung Galaxy S7 şi forma unui iPhone, scrie Euronews. Creatorul său, Kirk Kjellberg, a declarat că doreşte să creeze o armă nedetectabilă cu ochiul liber. 

Kjellberg a afirmat că a creat arma doar în scop defensiv. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră