Persoanele care solicită o viză pentru SUA vor trebui să menţioneze şi conturile de pe reţelele de socializare

02 Iun 2019
Persoanele care solicită o viză pentru SUA vor trebui să menţioneze şi conturile de pe reţelele de socializare

Statele Unite ale Americii le solicită, începând cu această lună, persoanelor care vor viză să menţioneze ce conturi au pe reţelele de socializare, un demers care întăreşte măsurile de securitate aplicate imigranţilor, potrivit Bloomberg, citată de News.ro.

Iniţiativa a fost propusă anul trecut şi va fi aplicată începând cu această lună, în baza unui ordin, semnat în 2017 de preşedintele Donald Trump, prin care solicitanţii de vize sunt verificaţi sever, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat. 

Aproximativ 14 milioane de turişti şi 710.000 de imigranţi care ajung în SUA vor fi afectaţi de această decizie, conform autorităţilor americane. 

Oficialul de la Casa Albă a motivat această măsură prin faptul că securitatea naţională este pe primul plan şi orice solicitant sau imigrant este verificat, inclusiv în ceea ce priveşte istoricul călătoriilor, informaţii despre membri familiilor, adresele unde a locuit. 

American Civil Liberties Union nu a fost de acord cu acest demers, argumentând prin faptul că ar putea crea "un mediu propice pentru discriminare". 

Alte stiri din Externe

Ultima oră