Pentru Ucraina este „important să câștige” războiul înainte de iarnă: "Scopul nostru este victoria, nu ne gândim la altul" 

20 Iul 2022
 Pentru Ucraina este „important să câștige” războiul înainte de iarnă: "Scopul nostru este victoria, nu ne gândim la altul" 

Este important ca Ucraina să pună capăt războiului înainte de iarnă pentru a nu-i lăsa pe ruși să se stabilească definitiv, a declarat șeful de cabinet al președinției ucrainene Andriï Yermak într-un interviu publicat marți, scrie RTBF.

"Este foarte important pentru noi să nu intrăm în iarnă. După iarnă, când rușii au mai mult timp să se pună pe picioare, cu siguranță va fi mai greu. Ei ne antrenează acolo. Este foarte important pentru noi să nu le dăm această oportunitate”, a declarat Andriï Iermak pentru revista Novoïé Vremia. 

Deși reafirmă că armele furnizate de aliații occidentali sunt insuficiente, el a spus că mizează pe ajutorul militar american facilitat de „ închirierea terenurilor ”, „legea de împrumut-închiriere” a celui de-al Doilea Război Mondial reactivată în mai de Joe Biden pentru a sprijini Ucraina și care urmează să intre în funcțiune completă în august.

Scopul nostru este victoria, nu ne gândim la altul ”, a declarat Andriï Iermak. 

Oficialul a mai subliniat că negocierile aflate în derulare cu Rusia vizează doar deblocarea porturilor pentru exportul cerealelor ucrainene care sunt imobilizate acolo de conflict, și nu încheierea conflictului de exemplu. 

Aceste negocieri au loc la nivelul armatei și al Ministerului Afacerilor Externe și numai cu medierea ONU ”, a spus el. 

Comunic cu secretarul general al ONU Antonio Guterres, nu comunic cu rușii”, a subliniat el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră