„Partizanii ruși anti-Putin sunt în spatele atacului fiicei lui Dughin”, spune un fost membru al Dumei ruse

21 Aug 2022
„Partizanii ruși anti-Putin sunt în spatele atacului fiicei lui Dughin”, spune un fost membru al Dumei ruse

Vorbind la Kiev, Ilya Ponomarev, un fost membru al Dumei ruse, susține că bomba care a ucis-o pe fiica aliatului lui Putin, Alexander Dughin, a fost opera unui grup clandestin de partizani ruși anti-Putin, scrie The Guardian.

Un fost membru al Dumei a Rusiei, care a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin, a susținut că partizanii ruși ar fi fost în spatele unei mașini-bombă care a aruncat în aer la periferia Moscovei pe fiica unuia dintre aliații politici apropiați ai lui Vladimir Putin.

Vorbind la Kiev, unde își are sediul, Ilya Ponomarev a susținut că explozia de sâmbătă seara a fost opera Armatei Naționale Republicane, despre care a susținut că este un grup clandestin care lucrează în interiorul Rusiei și dedicat răsturnării regimului Putin.

Comentatorii ruși au dat vina pe Ucraina pentru atac, o afirmație pe care o neagă cu fermitate Kievul.

„Această acțiune, la fel ca multe alte acțiuni partizane desfășurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, a fost realizată de Armata Națională Republicană (NRA)”, a spus Ponomarev vorbind într-o emisiune la un canal TV de opoziție în limba rusă pe care l-a lansat la Kiev la începutul acestui an.

„Un eveniment important a avut loc aseară lângă Moscova. Acest atac deschide o nouă pagină în rezistența rusă la Putinism. Nou – dar nu ultimul.” a adăugat el.

Explozia a ucis-o pe Daria Dughina, fiica în vârstă de 30 de ani a comentatorului politic rus și ideologului de extremă dreapta Alexander Dughin , ambii fiind sancționati de Marea Britanie și SUA pentru că au acționat pentru a destabiliza Ucraina.

Ponomarev a spus că partizanii din Rusia sunt gata să conducă alte atacuri similare împotriva unor ținte de profil înalt legate de Kremlin, inclusiv oficiali, oligarhi și membri ai agențiilor de securitate ale Rusiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră