Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a trimis o scrisoare lui Elon Musk prin care îi cere să depună mărturie în fața legislativului UE, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia luni (19 decembrie). Parlamentul European nu are puterea de a-l obliga pe cel mai bogat om din lume să se prezinte în fața lui, iar răspunsul lui nu a fost imediat cunoscut, scrie Le Figaro
Elon Musk, directorul executiv al producătorului de mașini electrice Tesla, a stârnit controverse de când a cumpărat rețeaua de socializare Twitter în octombrie pentru 44 de miliarde de dolari. După ce a concediat jumătate din personalul companiei, a restabilit contul fostului președinte american Donald Trump, a renunțat la o politică împotriva dezinformării Covid-19, a interzis - apoi a restabilit - unii jurnaliști și a blocat pentru scurt timp referirile la platformele rivale pe Twitter, a atras atenția factorilor de decizie politică în Statele Unite şi Europa.
57% dintre alegători sunt în favoarea plecării sale
Comisia Europeană l-a avertizat pe Elon Musk că se confruntă cu „sancțiuni” din partea UE din cauza amenințării pe care o reprezintă pentru libertatea presei.
Luni Musk a organizat un sondaj pe Twitter pentru a afla dacă ar trebui să rămână CEO al acestei companii. Un total de 57,5% dintre utilizatori au răspuns „da” la plecarea sa.
Prețul acțiunilor Twitter a scăzut cu o treime de când a cumpărat platforma.
Should I step down as head of Twitter? I will abide by the results of this poll.
— Elon Musk (@elonmusk) December 18, 2022