Papa Francisc în lacrimi în timp ce evocă Ucraina „martirizată”

08 Dec 2022
Papa Francisc în lacrimi în timp ce evocă Ucraina „martirizată”

Papa Francisc a izbucnit în plâns în timp ce se ruga pentru pace în Ucraina în timpul unei vizite tradiționale de Crăciun la Piazza di Spagna din Roma. Vocea papei a început să tremure când a vorbit despre suferința ucrainenilor, scrie Le Parisien

„O, Fecioară Neprihănită, aș fi vrut să-ți aduc astăzi mulțumirile poporului ucrainean...”, a declarat el, înainte de a se întrerupe, emoționat.

Trupul a început să-i tremure și Papa în lacrimi a rămas apoi tăcut secunde lungi, apoi mulțimea prezentă l-a aplaudat călduros.

Și-a reluat apoi firul discursului, sprijinindu-se de brațul scaunului, dar rămânând în picioare: „...al poporului ucrainean pentru pacea pe care o cerem Domnului de ceva vreme. Pe de altă parte, trebuie să vă prezint din nou cererea copiilor, a bătrânilor, a taților și a mamelor, a tinerilor din acest pământ martir care suferă atât de mult”.

Sfântul Părinte a continuat apoi: „Dar în realitate știm cu toții că ești cu ei și cu toată suferința, așa cum ai fost la crucea Fiului tău. Mulțumesc, Maica noastră! Privind la tine, care ești fără de păcat, putem continua să credem și să sperăm că dragostea învinge ură, adevărul învinge minciunile, iertarea învinge ofensă, peste război pacea învinge. Așa să fie"

Alte stiri din Externe

Ultima oră