Organizația Trump a fost găsită vinovată de evaziune fiscală la New York

07 Dec 2022
Organizația Trump a fost găsită vinovată de evaziune fiscală la New York

Afacerea familiei lui Trump a fost judecată pentru falsificarea declarațiilor, în special în scopul ascunderii unor compensații financiare ale unor directori pentru a evita plata impozitelor, scrie Le Figaro.

Afacerea de familie a lui Donald Trump, Trump Organization , a fost găsită vinovată marți, 6 decembrie, de fraudă financiară și fiscală la finalul unui proces la New York în care fostul președinte republican nu a fost judecat, a anunțat procurorul din Manhattan Alvin Bragg.

Juriul, care s-a retras luni pentru a delibera după mai mult de o lună de audieri, „a găsit vinovate companiile Trump Corporation și Trump Payroll Corporation”, a declarat Alvin Bragg pe contul său de Twitter. Cele două companii au fost judecate pentru evaziune fiscală și falsificare de situații contabile, în special cu scopul de a ascunde de serviciile fiscale compensațiile financiare ale anumitor directori de rang înalt.

O chestiune de lăcomie

Este o chestiune de lăcomie și înșelăciune. În Manhattan, nicio companie nu este mai presus de lege”, a spus procurorul Bragg într-un comunicat de presă, precizând că este prima dată când o companie Donald Trump a fost condamnată pentru proceduri penale. Miliardarul este acum oficial în cursa pentru a fi candidatul republican la președinție în 2024.

Timp de 13 ani, Trump Corporation și Trump Payroll Corporation s-au sustras de la lege, acordând directorilor de nivel înalt beneficii și compensații generoase, ascunzând în același timp aceste beneficii de autoritățile fiscale pentru a evita plata impozitelor”, a adăugat el. Sentința ar trebui să fie pronunțată la 13 ianuarie 2023, precizează procurorul.

În acest caz, fostul director financiar al grupului familial, Allen Weisselberg, a ajuns la o înțelegere cu justiția în august și a pledat vinovat pentru 15 capete de acuzare de fraudă și evaziune fiscală aferente veniturilor nedeclarate de 1,76 milioane de dolari între 2005 și 2021. Această rudă din familia Trump a depus mărturie în timpul procesului companiei, un grup care gestionează în special hoteluri, terenuri de golf și investiții imobiliare. La începutul procesului, Donald Trump a denunțat o „vânătoare de vrăjitoare” a democraților împotriva lui.

Alte stiri din Externe

Ultima oră