Organizația de caritate a prințului Charles a acceptat un milion de lire de la familia lui Osama bin Laden

31 Iul 2022
Organizația de caritate a prințului Charles a acceptat un milion de lire de la familia lui Osama bin Laden

Clarence House a confirmat că frații teroristului au donat bani organizației regale de caritate, dar a negat informațiile potrivit cărora prințul ar fi intermediat personal înțelegerea sau ar fi luat decizia de a o accepta, scrie New York Times.

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, s-a confruntat sâmbătă cu un nou control asupra finanțării organizațiilor sale de caritate, după ce un raport a constatat că o organizație a acceptat o donație de 1 milion de lire sterline (1,21 milioane de dolari) de la familia lui Osama bin Laden.

După cum a raportat pentru prima dată The Sunday Times of London, Fondul de Caritate al Prințului de Wales a primit donația în 2013 de la frații Bakr și Shafiq bin Laden, frații vitregi ai lui Osama bin Laden, fondatorul Al Qaeda și arhitectul atacurilor din 11 septembrie. .

Vestea plății vine după o serie de scandaluri regale recente, inclusiv un raport din iunie potrivit căruia Prințul Charles a acceptat donații în numerar de 3,1 milioane de dolari de la un miliardar din Qatar între 2011 și 2015, dintre care unele au fost primite personal într-o valiză și pungi de cumpărături.

„Fondul de caritate al Prințului de Wales ne-a asigurat că s-a întreprins o diligență amănunțită în acceptarea acestei donații”, se arată într-un comunicat publicat de Clarence House.

„Decizia de a accepta a fost luată numai de administratorii organizației de caritate și orice încercare de a o caracteriza altfel este falsă”, se mai spune în declarație.

Dar The Sunday Times a raportat că Prințul Charles a intermediat plata după o întâlnire privată cu Bakr bin Laden la Clarence House din Londra pe 30 octombrie 2013, la doi ani după ce Osama bin Laden a fost ucis în Pakistan.

The Sunday Times a raportat că unii dintre consilierii prințului l-au avertizat pe Charles cu privire la inevitabilul scandal în cazul în care s-ar ști că organizația sa de caritate a acceptat bani de la familia bărbatului care a orchestrat atacurile teroriste care au ucis aproape 3.000 de oameni, inclusiv 67 de britanici.

Fondat în 1979, Fondul de Caritate al Prințului de Wales spune că misiunea sa este „de a transforma vieți și de a construi comunități durabile prin acordarea de granturi pentru o gamă largă de cauze bune în temele noastre principale de finanțare: patrimoniu și conservare, educație, sănătate și bunăstare, incluziunea socială, mediul și mediul rural.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră