"Coroana" Virus : Explozie de cazuri Covid în familiile regale: Prințul Charles, Regele Felipe VI al Spaniei și Regina Margrethe a II-a a Danemarcei au fost testati pozitiv în aceeași săptămâna

10 Feb 2022
"Coroana" Virus : Explozie de cazuri Covid în familiile regale: Prințul Charles, Regele Felipe VI al Spaniei și Regina Margrethe a II-a a Danemarcei au fost testati pozitiv în aceeași săptămâna

După ce ieri Regele Felipe VI al Spaniei și Regina Margrethe a II-a a Danemarcei au fost ambii pozitivi pentru Covid-19 astăzi și Prințul Charles a fost testat pozitiv pentru a doua oară.

Moștenitorul Coroanei Britanice este plasat în izolare, au anunțat serviciile sale joi, 10 februarie, după ce a fost testat pozitiv mai devreme în cursul zilei. Este a doua oară când prințul în vârstă de 73 de ani a luat boala dupa ce a suferit deja de Covid în martie 2020, când și-a revenit rapid.

Prințul de Wales s-a întâlnit recent cu regina, dar monarhul nu prezintă niciun simptom, a declarat o sursă din palat agenției de presă PA.

Prințul urma să inaugureze astăzi o statuie a femeii de afaceri evreiești Licoricia din secolul al XIII-lea în Winchester și s-a declarat „foarte dezamăgit” p putea face acest lucru. Prințul intenționează să-și „reprogrameze vizita cât mai curând posibil”, spune contul său de Twitter.

 

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei în vârstă de 81 de ani a fost testată pozitiv pentru Covid-19 în seara zilei de 8 februarie și, prin urmare, urmează instrucțiunile autorităților sanitare daneze într-un astfel de caz. În comunicatul de presă se menționează că „are doar simptome ușoare”.

Informații similare au apărut la scurt timp în Regatul Spaniei. Regele Felipe al VI-lea a fost, de asemenea, testat pozitiv cu coronavirus miercuri, 9 februarie, „după ce a prezentat simptome ușoare” cu o seară inainte. În conformitate cu regulile stabilite de autoritățile sanitare din țara sa, monarhul spaniol în vârstă de 54 de ani va rămâne în izolare timp de șapte zile, ceea ce duce la suspendarea activităților sale oficiale programate inițial în această perioadă.

Mai multe cazuri de Covid-19 în familile regale începând in toamna

De la revenirea epidemiei în Europa în această toamnă, mai mulți suverani sau membri ai familiilor regale au fost infectați cu coronavirus, dar fără consecințe grave. Acesta a fost cazul Regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei și al Reginei Silvia, al fiicei lor mai mari, Prințesa Moștenitoare Victoria și al soțului ei, Prințul Daniel, al Marelui Duce Henri al Luxemburgului și al fiului său cel mare și moștenitor Prințul Guillaume, al Prințesei Maria a Danemarcei sau chiar al fostului Regina Beatrix a Olandei.

Surse: FranceInfo

Alte stiri din Externe

Ultima oră