Olanda şi Danemarca vor livra Ucrainei avioane F-16, anunţă Mark Rutte

21 Aug 2023
Olanda şi Danemarca vor livra Ucrainei avioane F-16, anunţă Mark Rutte

La două zile după unda verde americană, premierul olandez Mark Rutte a oficializat duminică angajamentul țării sale și al Danemarcei de a livra Ucrainei avioane de luptă F-16, scrie Le Monde

„Țările de Jos și Danemarca s-au angajat să transfere F-16 în Ucraina odată ce sunt îndeplinite condițiile pentru un astfel de transfer ”, a spus Rutte, alături de vizita lui Zelensky, duminică, la o bază aeriană din Eindhoven.

Într- un mesaj pe X (fostul Twitter), președintele ucrainean a confirmat livrarea de către Olanda a 42 de avioane de luptă, „transferate în Ucraina odată ce piloții și inginerii noștri și-au încheiat pregătirea” . Aceste avioane „vor fi folosite pentru a ține teroriștii ruși departe de orașele și satele ucrainene” , a adăugat el.

Volodymyr Zelensky salută decizia „istorică”

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a salutat duminică decizia „istorică” a Olandei și a Danemarcei de a livra la Kiev avioane de luptă americane F-16, la două zile după ce Statele Unite au dat undă verde acestui subiect.

„Al treilea punct pentru astăzi este absolut istoric, puternic și inspirator pentru noi. Acesta este un alt pas către întărirea scutului aerian al Ucrainei ”, a spus Zelensky, vorbind la o bază a forțelor aeriene olandeze din Eindhoven, în sudul Țărilor de Jos.

Pe Telegram, președintele ucrainean a postat o fotografie alături de Rutte, un avion F-16 în fundal. „Mulțumesc Olanda! Multumesc Mark! Mulțumesc tuturor celor care au ajutat! »

Alte stiri din Externe

Ultima oră