O navă de cinci ori mai grea decât Titanicul s-a scufundat în Oceanul Atlantic

04 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
O navă de cinci ori mai grea decât Titanicul s-a scufundat în Oceanul Atlantic

O navă cargo sud-coreeană a dispărut vineri în largul coastelor uruguayene, şi cel mai probabil Stella Daisy (sau Stellar Daisy, după cum o prezintă unele surse de informare) s-a scufundat. Acesta este anunţul făcut de Marina din Uruguay, care precizează că la faţa locului au fost găsiţi doar doi supravieţuitori, de origine filipineză, dintre cei 24 de membri ai echipajului de la bord.

Nava, cu o greutate de 260.000 de tone, de cinci ori mai mare decât a celebrului Titanic (52.100 tone) s-a scufundat în sudul Oceanului Atlantic.

Nava plecase din Brazilia şi a dispărut în dreptul Uruguayului. Unul din membrii echipajului a transmis, vineri dimineaţă, un mesaj că nava de 312 metri lungime, care transporta minereu, ia apă.

 

 

Marina din Uruguay a alertat navele comerciale din zonă, care au început o operaţiune de căutare. Un purtător de cuvânt al Marinei a anunţat că în zonă se simte un miros puternic de combustibil.

Vasul era operat de o companie sud-coreeană, dar este înregistrat sub pavilionul Insulelor Marshall. Din echipajul său făceau parte 16 filipinezi şi opt sud-coreeni. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră