Potrivit Daily Mail, barca de lemn, ultima lansată la apă de pe Titanic, a fost găsită la 200 de mile de locul nufragiului pachebotului, în 14 aprilie 1912.
În barcă au fost găsite corpurile a doi pompieri care lucrau în camera motoarelor şi un pasager de la clasa întâi, Thomson Beattie, în vârstă de 37 de ani. Tot în barcă, a fost găsită şi o verighetă pe care era gravat "Edward to Gerda", care a aparţinut unui cuplu pierit pe mare după ce au abandonat Titanicul.
Fotografiile făcute în timpul misiunii de salvare au ajutat la identificarea celor care s-au aflat în barca de salvare.
Instantaneele realizate atunci s-au aflat în ultimii 20 de ani în posesia unui colecționar privat și vor fi scoase sâmbătă la licitaţie, alături de o notă scrisă de mână care descrie starea în care au fost găsite cadavrele.
Unul dintre ele era aflat într-o stare pe putrefacţie atât de avansată, încât în timpul operaţiunii de salvare mâna unui cadavru a căzut.
Barca a fost identificată apoi ca fiind Collapsible A. Se pare că a fost ultima coborâtă de pe Titanic în jurul orei 2.15 din dimineaţa zilei de 15 aprilie.
Inițial, în barcă ar fi fost între 12 şi 20 de persoane, însă în timpul nopţii mulţi pasageri s-au îmbolnăvit şi au murit. Corpurile acestora ar fi fost aruncate în mare pentru a uşura barca. Cei care au supravieţuit au fost luaţi de către Collapsible D, înainte de a fi preluaţi de echipele de salvare de pe RMS Carpathia. Apoi, Collapsible A a fost lăsată să plutească în derivă cu cele trei corpuri.
Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume, în momentul plecării sale în călătoria inaugurală, din Southampton, Anglia, cu destinaţia New York, pe 10 aprilie 1912.
În data de 14 aprilie 1912, la ora 23:40, Titanic s-a ciocnit cu un aisberg şi la ora 02:30 a dimineţii zilei de 15 aprilie, nava s-a scufundat în Oceanul Atlantic.
În urma naufragiului, au murit 1.514 dintre cei 2.228 pasageri de la bord.