O maladie cronică inflamatorie a lăsat Japonia fără cel mai longeviv prim-ministru din istoria țării

28 Aug 2020 | scris de Andreea Vasilescu
O maladie cronică inflamatorie a lăsat Japonia fără cel mai longeviv prim-ministru din istoria țării

Prim-ministrul Japoniei a demisionat, vineri, motivând probleme de sănătate despre care spune că ar afecta capacitatea sa de a lua decizii în viitor, relatează BBC.

Premierul nipon demisionează după şapte ani şi opt luni la conducerea executivului de la Tokyo, fiind cel mai longeviv în această funcție.

''Am decis să demisionez din postul de prim-ministru'', a declarat Abe, într-o conferinţă de presă în care a explicat că o boală cronică inflamatorie a intestinului, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a recidivat.

Abe a mai spus că a început să se simtă obosit de la jumătatea lunii iulie, iar în luna august s-a dus la spital în două rânduri.

Anunţul demisiei survine la doar patru zile după ce Abe a devenit oficial cel mai longeviv premier, cu 2.799 de zile în fruntea guvernului.

Ce este rectocolita hemoragică

Rectocolita ulcero-hemoragică reprezintă o inflamaţie cronică a mucoasei şi submucoasei rectului şi colonului.

Frecvent ȋntâlnită la persoanele tinere, ea se manifestă prin multiple scaune diareice ȋnsoţite de rectoragii, scurgeri de mucus sau puroi, dar şi dureri abdominale şi meteorism.

Tratamentul de elecție este cel medical, chirurgia fiind indicată pacienţilor cu boala refractară la terapia medicamentoasă sau la cei cu leziuni neoplazice descoperite la colonoscopie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră