O fetiță româncă de 11 ani, din Spania, măritată cu forța și violată din 2014

28 Mai 2015
O fetiță româncă de 11 ani, din Spania, măritată cu forța și violată din 2014
Garda Civilă spaniolă a anunțat miercuri că a salvat o fetiță în vârstă de 11 ani, care fusese vândută pe 17.000 de euro în 2014, în cadrul unei căsătorii forțate care s-a tradus prin maltratări și violuri. Cinci persoane provenite din cele două familii implicate au fost arestate pentru ”trafic de ființe umane, rele tratamente, furt, abuz sexual, agresiune sexuală și exploatare”, în cadrul unei operațiuni la Valladolid și Sevilia, a precizat Garda Civilă într-un comunicat citat de 20minutes.fr.


Maltratată încă de la venirea în familia care a cumpărat-o


Ancheta a fost deschisă când Garda Civilă a descoperit vânzarea unui copil, a unei minore, contra a 17.000 de euro, de către părinții săi, pentru o căsătorie în România, în mai 2014”.

Fata, ai cărei părinți locuiesc la Sevilia, a fost maltratată încă de la sosirea în Valladolid, unde locuia familia cumpărătorului.

”O insultau, amenințau, agresau constant, obligând-o să întrețină relații sexuale cu M.”, în vârstă de 19 ani, a precizat Garda Civilă într-un comunicat.


”Copilul și-a chemat mama în ajutor”


Cumpărătorii o obligau pe minoră și să efectueze munci agricole, o foloseau mai ales la culegerea de struguri și de cartofi, cu zile interminabile de muncă și fără nicio remunerare, evident”, a adăugat Garda Civilă. Copila a reușit să o apeleze pe mama sa, și să îi ceară ajutorul, dar ”clanul familial” căruia îi fusese vândută a cerut 10.000 de euro pentru a o lăsa să plece. Ei i-au smuls cu violență cerceii din urechi, pentru a-și recupera datoria, potrivit propriilor declarații.

Garda Civilă precizează că fata nu a fost înapoiată de clan decât atunci când membrii acestuia s-au simțit observați de forțele de ordine.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră