„Nu ne întoarceți spatele!” : Zelensky se invită la Festivalul de Film de la Veneția

01 Sep 2022
„Nu ne întoarceți spatele!” : Zelensky se invită la Festivalul de Film de la Veneția

La fel ca la festivalul de la Cannes, președintele ucrainean a vorbit la ceremonia de deschidere a celei de-a 79-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția și a încurajat publicul să folosească mijloacele cinematografice pentru a vorbi despre război, scrie TF1Info.

După ce a vorbit la deschiderea Festivalului de Film de la Cannes în luna mai, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a vorbit miercuri seara în prima zi a Festivalului de Film de la Veneția. "Personalități ale culturii: regizori, producători, actori (...) Veniți din multe țări ale lumii și faceți parte din aceeași familie a cinematografiei. Părerea voastră este importantă și vocile voastre contează", a spus el.

Puținul pe care poți să faci – cel mai puțin pe care ar trebui să faci – este să nu-ți fie frică”, a continuat președintele ucrainean. „Nu ne întoarce spatele, nu trece, nu rămâne neutru în fața războiului din Ucraina, cel pe care l-a început rusul ”, a pledat el.

Pentru președintele ucrainean, „puterea nu înseamnă doar rachete și arme nucleare. Pentru noi, ea stă în filozofie, în rațiune și în cuvinte”. După ce și-a încurajat publicul să „vorbească despre acest război cu limbajul cel mai clar posibil, limba cinematografiei, cea pe care o vorbim cu toții”, a lăsat loc imaginii prenumelor a 358 de copii și adolescenți uciși de la începutul conflictului  în februarie.

Prenumele sunt importante”, a adăugat el. Pentru că în momentul în care apar pe ecran, telespectatorii au două reacții: fie se simt implicați, fie se ridică și pleacă. Prima este cea care contează cel mai mult. A doua ar trebui să fie imposibilă ”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră