Naufragiul unui feribot în Indonezia, soldat cu zeci de morţi. Imagini tulburătoare, virale pe Internet

04 Iul 2018 | scris de Istvan Deak
Naufragiul unui feribot în Indonezia, soldat cu zeci de morţi. Imagini tulburătoare, virale pe Internet

Cel puţin 29 de persoane, printre care numeroşi copii, au murit în urma naufragiului unui feribot în largul coastelor indoneziene, iar alte 41 de persoane sunt date dispărute, potrivit unui bilanţ furnizat de autorităţile locale, citat de rts.ch.

Circa 70 de pasageri au fost salvaţi de echipele de intervenţie care au venit la faţa locului, pentru a găsi supravieţuitori ai acestei tragedii.

Vasul, cu o lungime de 48 de metri, făcea legătura între Insula Sulawesi şi Insula Selayar. Vântul puternic şi valurile imense au surprins vasul în larg, provocând tragedia. Imagini cu oameni care încearcă să se salveze, agăţându-se de o latură a vasului care este pe cale de scufundare, la circa 300 de metri de coastele Insulei Sulawesi, fac deja înconjurul Internetului, devenind virale.

O flotă de vase de mici dimensiuni a intervenit, încercând să salveze pasagerii, vasele mari fiind împiedicate să acţioneze tocmai de condiţiile meteorologice nefavorabile. 

Al doilea naufragiu într-o săptămână

Acest accident s-a produs chiar în aceeaşi zi în care s-a anunţat încheierea operaţiunilor de căutare pentru cele 164 de persoane date dispărute după ce un alt feribot s-a scufundat săptămâna trecută în Insula Sumatra, în lacul Toba, unul dintre cele mai adânci din lume şi atracţie pentru turişti.

Atunci, doar moartea a trei pasageri a fost confirmată, precum şi faptul că alţi 21 au supravieţuit. Restul de 164 au rămas date dispărute.

Urmăriţi AICI o înregistrare video care a devenit virală.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră