NATO susține că poate desfășura 3,5 milioane de soldați

18 Sep 2023
NATO susține că poate desfășura 3,5 milioane de soldați

Cărțile de istorie vor spune cum a transformat Ucraina războiul modern, spune amiralul NATO Rob Baur în cadrul deschiderii unei întâlniri a șefilor apărării alianței, în capitala Norvegiei, Oslo, scrie BusinessInsider.

Cărțile de istorie vor arăta modul în care Ucraina a transformat războiul modern în luptele sale pentru a învinge invazia lui Putin, a declarat șeful Comitetului Militar NATO, amiralul Rob Bauer.

Forțele Armate ale Ucrainei avansează în fiecare zi, a spus adm. Bauer, și NATO va continua să sprijine țara distrusă de război în lupta sa pentru a respinge invazia rusă.

„În fiecare zi, suntem uimiți de frații și surorile noastre ucrainene în uniformă”, a declarat Bauer în cadrul Conferinței Comitetului Militar al NATO. "Ei duc un război la o scară fără precedent, pe un teritoriu doctrinar neexplorat. Cărțile de istorie vor arăta că Ucraina a transformat războiul modern. Și merg înainte în fiecare zi. Fiecare succes este cu un pas mai aproape de victorie."

Bauer vorbea la sfârșitul unei săptămâni când Ucraina a obținut o serie de victorii dramatice împotriva flotei lui Putin de la Marea Neagră și a ocupat terenul în jurul orașului aprig disputat Bahkmut.

Bauer a remarcat că trupele ruse continuă să piardă din ce în ce mai mult teren în teritoriile ocupate temporar, iar Rusia însăși suferă de impactul economic al sancțiunilor și al izolării diplomatice. Rusia este forțată să coopereze cu actori internaționali nesiguri și depinde din ce în ce mai mult de aceștia.

În același timp, potrivit locotenentului amiral olandez, conducerea rusă este în continuare convinsă că va putea „supravietui” hotărârii colective a poporului ucrainean și a tuturor celor care îi sunt alături.

Puterea NATO a crescut la 3,5 milioane de militari

Rusia se pregătește de ani de zile pentru această confruntare. În același timp, mașina rusă de dezinformare continuă încercările de a semăna discordie și diviziune între democrațiile occidentale, a spus adm. Bauer.

„De la prima zi a războiului Rusiei împotriva Ucrainei până în ultima, și, de asemenea, în mulți, mulți ani de după aceea, vom sprijini Ucraina în alegerea ei potrivită pentru libertate și democrație. Și vom fi împreună pentru a proteja tot ce ne este drag. ," el a spus.

El a reiterat că, după ce Suedia va finaliza procesul de aderare la NATO, numărul personalului militar care protejează alianța militară va crește la 3,5 milioane.

Conferința anuală are în vedere dezvoltarea ulterioară a capacităților de apărare ale NATO, în special implementarea planurilor naționale de apărare ale țărilor membre și coordonarea acestora în cadrul planificării generale în sistemul NATO de descurajare și apărare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră