Musk va participa la mitingul lui Trump de la Butler, locul atentatului din Pennsylvania

04 Oct 2024
Musk va participa la mitingul lui Trump de la Butler, locul atentatului din Pennsylvania

Elon Musk a declarat joi seară că va participa la mitingul lui Donald Trump din Butler, Pennsylvania, la sfârșitul acestei săptămâni, un eveniment care va marca revenirea fostului președinte american în orașul în care a supraviețuit unei tentative de asasinat în iulie, scrie Reuters

„Voi fi acolo pentru a îl susține” a raspuns Musk la o postare a lui Trump pe platforma de socializare X, care spunea că se întoarce la Butler sâmbătă.

Musk, CEO-ul Tesla și proprietarul lui X, l-a numit pe candidatul republican la președinție Trump „dur” și l-a susținut oficial după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat în Butler pe 13 iulie.

Mitingul din 5 octombrie va avea loc pe același teren unde Trump a fost ranit în urechea dreaptă și unde un participant la miting a fost ucis când un bărbat înarmat a deschis focul. Omul înarmat, identificat ca fiind un Thomas Crooks în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat și ucis de un lunetist al Serviciului Secret.

În septembrie, fostul președinte a supraviețuit unui nou atentat la viața sa, când un bărbat înarmat s-a ascuns  timp de aproape 12 ore pe un teren de golf dintr-unul dintre cluburile sale din Florida.

Alte stiri din Externe

Ultima oră