Moldova: atac cu aruncător de grenade asupra Ministerului Securității Publice din Transnistria

25 Apr 2022
Moldova: atac cu aruncător de grenade asupra Ministerului Securității Publice din Transnistria

Mai multe explozii au avut loc luni (25 aprilie) la sediul Ministerului Securității Publice din Tiraspol, capitala Transnistriei, după un atac cu aruncător de grenade care nu a provocat răniți, au spus polițiștii din această regiune separatistă a Moldovei susținuți de Rusia, scrie AFP citata de Le Figaro.

„Ferestrele de la etajele superioare au fost sparte. Din incintă se ridică fum. Teritoriul adiacent este înconjurat de poliție”, a spus poliția transnistreană într-un comunicat. Potrivit informațiilor inițiale, clădirea a fost vizată de focul lansat de grenade portabile, se arată în comunicat. „Nimeni nu a fost rănit”, a spus el. Exploziile au avut loc luni în jurul orei 15:00 GMT, potrivit martorilor citați de presa locală. În fotografiile postate pe rețelele de socializare de martori se vede ușa de la intrare în imobil deteriorată și geamurile clădirii vecine sparte. La fața locului au fost trimiși pompieri și polițiști, traficul rutier în centrul orașului a fost blocat de polițiști.

Aflată la granița cu Ucraina, Transnistria s-a separat de Moldova după un scurt război civil în urma prăbușirii Uniunii Sovietice. Regiunea separatistă are propria sa monedă și propriile forțe de securitate. Acest teritoriu, care are în jur de 500.000 de locuitori, este însă foarte dependent de Rusia, care îi furnizează gaz gratuit și unde a dislocat acolo 1.500 de soldați. Transnistria nu este recunoscută ca stat de comunitatea internațională, inclusiv de Moscova, care o consideră totuși un cap de pod nu departe de granițele Uniunii Europene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră