Ministrul de Externe al Ucrainei îi critică pe cei care se îndoiesc de succesul contraofensivei

20 Aug 2023
Ministrul de Externe al Ucrainei îi critică pe cei care se îndoiesc de succesul contraofensivei

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a respins sâmbătă îndoielile tot mai mari cu privire la perspectivele contraofensivei pe care Kievul o poartă împotriva invaziei de către Rusia a țării sale, scrie Politico

În același timp, Kuleba i-a îndemnat pe aliații Kievului să continue să furnizeze forțelor armate ucrainene asistența necesară pentru a-și reuși impulsul militar.

Remarcile sale într-un interviu în POLITICO, vin în timp ce contraofensiva are dificultati în a obține un progres major. Washington Post a scris  joi că comunitatea de informații americane evaluează că impulsul ucrainean nu va reuși să atingă  un obiectiv cheie: orașul Melitopol din sud-est, un centru logistic strategic al Rusiei.

"Nu luam aceste remarci în serios”, a spus Kuleba în interviu. „Potrivit oficialilor, generalilor și analiștilor nenumiți, Ucraina ar fi trebuit să înceteze să existe în decurs de trei până la 10 zile în februarie 2022”, când Rusia și-a lansat invazia Ucrainei, a spus el.

„Ei se așteaptă acum ca Ucraina să nu-și poată revendica rapid tot teritoriul”, a spus el. „Acest lucru demonstrează că chiar și cei care se îndoiesc devin mai plini de speranță cu timpul.”

La începutul acestei săptămâni, forțele ucrainene au reușit să elibereze satul critic Urozhaine din regiunea Donețk, extinzându-și forța în apărarea rusă de pe frontul de sud. Dar armata ucraineană se luptă să avanseze, mai ales pe frontul de est, întâlnind zone puternic minate.

„Analiștii ar trebui să fie mai precauți în proiecțiile și prognozele lor de anvergură”, a spus Kuleba în interviu.

„Nu trebuie să dovedim nimic; succesul nostru îi va răsplăti pe optimiști, distrugând în același timp reputația celor care se îndoiesc”, a spus el.

„Totuși, avem nevoie de mai multe capacități pe rază lungă pentru a obține mai multe rezultate pe termen scurt”, a spus Kuleba.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a fost sâmbătă în Suedia pentru a discuta despre astfel de capacități – în special avioanele de luptă suedeze Gripen.Vineri Olanda și Danemarca au primit aprobarea SUA pentru a trimite  avioane de luptă F-16  în Ucraina. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră