Ministerul rus al Apărării: 400 de mercenari străini sunt încercuiți în Mariupol

17 Apr 2022
Ministerul rus al Apărării: 400 de mercenari străini sunt încercuiți în Mariupol

Până la 400 de mercenari străini care luptă alături de forțele ucrainene au fost încercuiți în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. Ar fi europeni și canadieni, scrie Jerusalem Post .

Marea fabrică de oțel cu vasta sa rețea de tuneluri care permite luptatorilor din Mariupol sa se asunda de asalturile inamice - a devenit baza batalionului naționalist Azov. Forțele ruse ar fi eliminat un total de 1.035 de mercenari străini în Ucraina de la începutul războiului pe 24 februarie, a raportat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, pentru Interfax . 

În prezent, 4.877 de mercenari străini luptă alături de soldați și voluntari ucraineni, a spus purtătorul de cuvânt. Potrivit lui Konașenkov, Kievul a înrolat 6.824 de mercenari din 63 de țări, inclusiv 1.717 din Polonia și aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România. Aproximativ 300 au venit din Marea Britanie și Georgia, în timp ce 193 au venit din părți ale Siriei controlate de Turcia.

Dacă se confirmă capturarea portului de către Rusia, acesta ar fi primul mare oraș ucrainean căzut de la invazie și un premiu strategic pentru Moscova: conectarea teritoriului pe care îl deține în Donbas cu regiunea Crimeea pe care a anexat-o în 2014.

Ministerul rus al Apărării le-a dat ucrainenilor de la oțelăria gigantică Azovstal din Mariupol până duminică  pentru a se preda, spunând că celor care își depun armele li se va „garanta ca vor putea să-și păstreze viața”,

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Maj. Gen. Igor Konașenkov a mai spus că comandamentul militar ucrainean a interzis trupelor sale să se predea. El a spus că armata rusă a primit informația din comunicațiile interceptate. Konașenkov a avertizat că „toți cei care vor continua rezistența vor fi distruși”.Afirmația lui Konașenkov nu a putut fi verificată în mod independent, scrie WashingtonPost

Alte stiri din Externe

Ultima oră