Macarena și Baby Shark sunt transmise cu sonor la maxim pentru a dispersa „convoiul pentru libertate” din Noua Zeelandă

15 Feb 2022
Macarena și Baby Shark sunt transmise cu sonor la maxim pentru a dispersa „convoiul pentru libertate” din Noua Zeelandă

Bombardați cu melodii insuportabile, protestatarii au ripostat cu melodiile lor preferate. Un meci muzical care nu a fost pe placul poliției locale care încadrează convoiul, scrie Le Figaro.

 

Nu se știe dacă poartă dopuri de urechi dar poate că în vremuri ca acestea polițiștii din Wellington regretă că au ales această profesie.

Duminică, din ordinul Parlamentului, autoritățile au folosit jeturi de apa și au încercat să-i enerveze pe protestatari difuzând melodii infernale, inclusiv Baby Shark, Macarena și Mandy's Manilow. Însă sutele de manifestanți, inspirați de autoproclamatele „convoaie pentru libertate” din Canada, au dansat în noroi pe melodiile menite să-i forțeze să se împrăștie. Mai mult, au ripostat cu hiturile lor preferate prin sistemul lor de sunet, lasând poliția între două zgomote teribile.

Corrie Parnell, șeful poliției din Wellington, nu a apreciat această tactică a Parlamentului, care pare să fi întărit hotărârea manifestanților. „Cu siguranță nu sunt tactici sau metode pe care le susținem și am fi preferat ca acest lucru să nu se fi întâmplat”, a spus el la Radio New Zealand, îndemnând din nou protestatarii să mute vehiculele care blochează străzile. „Nu este vorba (…) de a aresta oameni pentru a ieși din această situație”, a declarat însă el, chemând organizatorii să negocieze.

Poliția a adoptat o abordare non-violentă de la încercarea de a elibera forțat peluzele joi, care a dus la ciocniri violente și la peste 120 de arestări, dar nu a făcut decât să întărească hotărârea protestatarilor.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a refuzat să comenteze meciul muzical de duminică, dar figurile opoziției nu au ezitat, acuzându-l pe președintele Parlamentului Trevor Mallard pentru aprobarea măsurii.

„Acțiunile lui Mallard sunt necinstite, jenante și ineficiente”, a scris pe Twitter deputatul Partidului Național Chris Bishop. „Nu numai că maimuțărelile lui Mallard sunt imature, nu numai că sunt ineficiente, dar au înrăutățit mult o situație gravă”, a declarat David Seymour, liderul partidului de opoziție ACT. „Comportamentul său meschin nu a făcut decât să încurajeze protestatarii”, a adăugat el.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră