Maxi Jazz, solistul legendarei trupe Faithless a decedat. Trupa a concertat în București în urmă cu câțiva ani și a reușit să egaleze atmosfera din evenimentele lui Michael Jackson

24 Dec 2022
Maxi Jazz, solistul legendarei trupe Faithless a decedat. Trupa a concertat în București în urmă cu câțiva ani și a reușit să egaleze atmosfera din evenimentele lui Michael Jackson

Maxi Jazz, solistul grupului de dans Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani. Legendarul solist împreună cu trupa sa au concertat și la București în urmă cu câțiva ani pe fostul Stadion Floreasca unde au reușit să creeze o atmosferă de vis. Întregul stadion a fost în picioare, mii de oameni au dansat și au cântat o noapte întreagă cu remarcabila trupă Faithless.

O spectatoare prezentă la acel eveniment ne-a  declarat în exclusivitate că acel concert a fost cel mai intens l-a care a asistat vreodată. Avea bilete la tribună, dar după primele acorduri a plecat și s-a îndreptat spre gazon pentru a se bucura de atmosferă alături de miile de tineri care dansau. ” Îmi aduc aminte ca și azi că Maxi Jazz era în costum îmbrăcat, cu aceeași satură și elengață glasică și, de la primele note, a reușit să facă un întreg stadion să ia foc. Nu pot exprima nici acum, după atâția ani, sentimentele trăite acolo. Nu-mi imaginam că o formație poate să transmită atât de multă energie. Probabil acea noapte mî va urma până când îl voi revedea pe Maxi Jazz într-o lume plină de lumină. Rest în peace, wonder man!”

Într-o postare pe Facebook de sâmbătă, grupul a scris: „Suntem profund îndurerați și șocați să spunem că Maxi Jazz a murit aseară. A fost un om care ne-a schimbat viața în atât de multe feluri. El a dat semnificația și mesajul potrivit muzicii noastre. Era o ființă remarcabikă, cu timp pentru toată lumea și cu o înțelepciune profundă și accesibilă. A fost o onoare și, desigur, o adevărată plăcere să lucrez cu el.”

Faithless, care s-a format în 1995, includea membri de bază Rollo, Sister Bliss și Maxi Jazz.

Primul lor album, Reverence, a fost lansat în 1996, iar single-urile Insomnia și Salva Mea s-au vândut fiecare în peste un milion de copii.

Al doilea lor album de studio, Sunday 8PM, lansat în 1998, a prezentat hitul global God Is A DJ și a cimentat poziția grupului ca o forță muzicală majoră.

Într-o postare pe Instagram, trupa a scris că celebrul cântărețul „a murit liniștit în somn”, anunță The Guardian.

„Era un textier genial, DJ, budist, o prezență magnifică pe scenă, iubitor de mașini, vorbitor nesfârșit, persoană frumoasă, busolă morală și geniu”, au scris ei.

„Odihnește-te în pace dragă Max. 1957 – 2022 și vă mulțumim familiei Faithless pentru toată dragostea pe care ne-ați arătat-o ​​de-a lungul anilor. Vă rugăm să aveți grijă unul de celălalt, ați auzit?? așa cum ar spune întotdeauna Max.

DJ-ul Dave Pearce a spus: „Atât de trist să aflu că Maxi Jazz a murit. Faithless a fost o forță iconică în muzica dance din Marea Britanie de la mijlocul anilor 90 și a atins atât de multe vieți. De-a lungul ascensiunii lor meteorice la faimă, Maxi a rămas un suflet cald, rece și prietenos – poetul muzicii de dans – gânduri cu familia și prietenii RIP.”

UB40 a spus: „Un tip drăguț, din nou care a plecat prea devreme, dar în sfârșit Maxi poți dormi puțin. R.I.P Maxi Big Love UB40.”

DJ MistaJam a spus: „L-am întâlnit doar o dată IRL și a fost cel mai bun om cu o asemenea aură despre el. Cuvintele și spectacolele lui ne-au atins pe mulți dintre noi și va fi foarte dor de el.”

Ritchie Neville, de la trupa de băieți 5ive, a spus: „Am pierdut o icoană a timpului nostru”. El a spus că are inima zdrobită și că anii lui de adolescență au fost binecuvântați „cu una dintre cele mai bune melodii house vreodată”, prin amabilitatea muzicianului. El a adăugat: „Legenda de a dormi. Mulțumesc pentru inspirație.”

Clubul de fotbal Crystal Palace a spus că „deplânge pierderea unui muzician legendar”, adăugând că echipa „va merge la Faithless în ziua de Boxe în semn de omagiu”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră