Marea Britanie: Supermarketurile raționează numărul de cutii de ouă pentru clienți din cauza penuriei

18 Noi 2022
Marea Britanie: Supermarketurile raționează numărul de cutii de ouă pentru clienți din cauza penuriei

Supermarketul Asda limitează clienții la cumpărarea a două cutii de ouă fiecare, iar Lidl restricționează clienții din unele magazine la cumpărarea a trei cutii, scrie The Telegraph.

Asda și Lidl limitează numărul de cutii de ouă pe care clienții le pot cumpăra pe fondul întreruperilor de aprovizionare cauzate de creșterea costurilor și de gripa aviară.

Supermarketul Asda limitează clienții la două cutii de ouă fiecare, iar Lidl restricționează clienții din unele magazine la trei cutii.  Alte supermarketuri importante, inclusiv Tesco, Marks & Spencer și Co-op, au asigurat clienții că au continuat să primească provizii bune și nu limitează vânzările.

Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare criză de gripă aviară, cu o variantă foarte patogenă. Focarul agravează penuria existentă cauzată de reducerea producției de către producători sau de părăsirea industriei din cauza costurilor crescute, invazia Ucrainei de către Rusia ducând la creșterea facturilor de energie ale fermierilor, împreună cu costul hranei pentru găini și creșterea pretului ambalajelor.

Cererea de ouă este, de asemenea, în creștere, deoarece consumatorii caută surse mai ieftine de proteine ​​pentru a compensa facturile de alimente în creștere.

Un purtător de cuvânt al Asda a declarat: „Lucrăm din greu cu furnizorii noștri pentru a rezolva provocările din industrie care afectează în prezent toate supermarketurile și pentru a ne asigura că cât mai mulți clienți pot cumpăra ouă, am introdus o limită temporară de două cutii per client”.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră