Luare de ostatici în Ucraina: 20 de oameni, ținuți captivi

21 Iul 2020 | scris de A.V.
Luare de ostatici în Ucraina: 20 de oameni, ținuți captivi

Un bărbat a luat ostatice aproximativ 20 de persoane aflate într-un autobuz în centrul oraşului Luţk, situat în vestul Ucrainei, a anunţat marţi poliţia locală, citată de Reuters.

Bărbatul, ale cărui revendicări nu se cunosc deocamdată, a anunţat că are asupra sa explozibili şi arme.

Forţele de ordine desfăşurate în piaţa Teatrului din Luţk au blocat centrul oraşului. 

UPDATE

Organele de ordine ucrainene au atras în negocierile cu teroristul, care a luat ostatici pasagerii unui autobuz la Luţk, rudele acestuia, însă, deocamdată, el nu este dispus să facă concesii, a declarat adjunctul ministrului ucrainean de interne, Anton Gheraşcenko.

„A fost identificată soţia acestuia şi am luat legătura cu aceasta şi cu alţi apropiaţi ai bărbatului. Toţi încearcă să-l convingă să depună armele, să se predea, însă el nu acceptă. Nici alte condiţii din partea lui nu au fost înaintate” – a subliniat Gheraşcenko la postul de televiziune „112 Ucraina”.

Cu puţin timp în urmă, primul adjunct al şefului Poliţiei naţionale, Evgheni Koval, s-a apropiat de autobuz şi a lăsat apă şi mâncare pentru ostatici.

UPDATE

Pasagerii care au fost luaţi ostatici într-un autobuz la Luţk au fost eliberaţi după ce forţele ucrainene au luat cu asalt autovehiculul. Evenimentul a fost transmis în direct de postul de televiziune „112 Ucraina”.

Asaltul autobuzului a pornit cu o explozie, după care ostaticii au început să coboare din maşină. Imediat după ce oamenii au părăsit autobuzul, forţele l-au înconjurat şi au luat cu asalt autovehiculul reţinându-l pe teroristul care a ţinut pasagerii ostatici timp de peste 12 ore.

Toţi pasagerii sunt în viaţă şi se află acum în siguranţă. Acest mesaj l-a scris pe Twitter şi ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

Alte stiri din Externe

Ultima oră