CORONAVIRUS. Repatriați din China, întâmpinați cu pietre într-o localitate din Ucraina

22 Feb 2020
CORONAVIRUS. Repatriați din China, întâmpinați cu pietre într-o localitate din Ucraina

Primii români de pe nava de croazieră din Japonia ajung  sâmbătă acasă. Aceștia nu sunt infectați, dar vor fi izolați preventiv în carantină timp de 14 zile, informează stiri.tvr.ro.

Repatrierea cetățenilor din China este însă o problemă delicată. Cel puțin în Ucraina, unde mai multe autobuze cu persoane care urmau să fie plasate în carantină au fost atacate cu pietre. Localnicii satului unde se află sanatoriul sunt speriați de o posibilă contaminare.

Scenele s-au petrecut într-o localitate din centrul Ucrainei. Acolo au fost trimiși 70 de oameni veniți din China pentru a fi plasați în carantină. Locuitorii, speriați de răspândirea virusului, au atacat autobuzele pentru a nu le lăsa să intre în oras.

La fața locului a mers primul ministru și ministrul Sănătății, care au dat asigurări că toți cei veniți au fost testați negativ și carantina este doar o precauție.

Și de pe nava din Japonia continuă repatrierile. Șase români sunt repatriaţi via Germania, cu un avion special al forțelor aeriene române.

Italia a anunțat astăzi încă 3 cazuri de contaminare în Lombardia, iar Israel și Liban au raportat primele îmbolnăviri. Situația este gravă în Coreea de Sud, unde este stare de urgență. Peste o sută de cazuri confirmate în două zile, și 400 de persoane cu simptome.

În China, după două săptămâni de scădere a numărului de îmbolnăviri, bilanțul a crescut din nou după 500 de cazuri raportate în închisori. De asemenea, au apărut pacienți infectați a doua oară.

Medicii avertizează că această situație este mai periculoasă, pentru că bolnavii prezintă un risc mai mare de infarct. Autoritățile chineze au anunțat că la sfârșitul lunii aprilie vor începe testele clinice la un posibil vaccin împotriva COVID-19.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră