Lovitură grea pentru Samsung. Moştenitorul imperiului A FOST ARESTAT

17 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Lovitură grea pentru Samsung. Moştenitorul imperiului A FOST ARESTAT

Moștenitorul uriaşei companii sud-coreene Samsung a fost arestat vineri, în cadrul unei anchete pentru corupție și trafic de influență care a dus la destituirea președintei țării, Park Geun-Hye, a anunțat justiția de la Seul, citată de presa internaţională.

Vicepreședinte al Samsung Electronics și fiu al președintelui grupului, Lee Jae-Yong, 48 de ani, este acuzat că a oferit 43 de miliarde de woni (35 de milioane de euro) unei companii și mai multor fundații înființate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a președintei Park Geun-hye, în schimbul sprijinirii fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015. 

Acest scandal a zguduit scena politică şi nu numai în Coreea de Sud de mai multe luni, tempsreel.nouvelobs.com.

Lee Jae-Yong a fost încarcerat într-un centru rezervat detenției provizorii, după ce a compărut joi în fața unei instanțe din Seul, unde judecătorii au examinat cererea de arestare pe numele său.

El este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiții și achiziții.

Samsung era în proces de revenire după scandalul planetar referitor la bateriile modelului Galaxy Note 7, care explodau pe capete, motiv pentru care a fost nevoită să recheme de la vânzare produsele.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră