Laureata Nobel pentru Literatură are origini în Bihor. Louise Glück a primit duminică medalia Nobel

08 Dec 2020
Laureata Nobel pentru Literatură are origini în Bihor. Louise Glück a primit duminică medalia Nobel

Poeta americană Louise Glück, laureata premiului Nobel pentru Literatură pe 2020, a primit duminică medalia Nobel. Pagina de internet a Fundaţiei Nobel a publicat imaginile, în debutul săptămânii dedicate înmânării distincţiilor Nobel, marcată anul acesta de pandemia de coronavirus, multe dintre evenimente fiind anulate sau mutate în online.

Louise Glück a devenit prima scriitoare americană care a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură în 27 de ani, scrie editiadedimineata.ro.

În discursul său de acceptare a premiului, publicat luni, Glück a rememorat momentul în care, în copilărie, a intrat în contact cu poezia şi a organizat în imaginaţia sa o competiţie ”pentru a desemna cel mai frumos poem din lume”.

Glück, în vârstă de 77 de ani, s-a născut la New York şi a debutat în 1968, cu volumul ”Firstborn”, publicând până în prezent 12 cărţi de poezie, precum şi volume de eseuri.

Louise are origini bihorene, bunicii ei materni, Henrik Glück și Theresa Moskovitz, fiind evrei maghiari care au trăit în Valea lui Mihai şi au emigrat în America în anii 1900, împreună cu cei 6 copii.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Externe

Ultima oră