Kievul demite 6 miniștri adjuncți ai apărării, printre care și Hanna Malyar

18 Sep 2023
Kievul demite 6 miniștri adjuncți ai apărării, printre care și Hanna Malyar

Guvernul ucrainean a anunțat luni demiterea din funcțiile lor a șase miniștri adjuncți, inclusiv viceministrul apărării Hanna Maliar, scrie CNBC

Kievul nu a oferit niciun motiv pentru decizie. Ucraina l-a numit recent pe Rustem Umerov ca nou ministru al apărării.

Demiterea lui Maliar din guvern vine la scurt timp după anunțul ei că forțele ucrainene își vor restabili controlul asupra a doi km pătrați (0,77 mile pătrate) de teren în ultima săptămână în jurul orașului distrus din estul Bakhmut. Conform lui Maliar, forțele Kievului au recucerit și două sate de pe flancul sudic al orașului, Andriivka și Klishchiivka.

Reuters relatează că Maliar, o avocată pentru crime de război, a fost ministru adjunct al apărării din 2021, iar cea mai recentă actualizare a ei despre războiul din Ucraina a apărut luni dimineață.

Ea s-a confruntat cu critici săptămâna trecută, după ce a raportat inițial că forțele ucrainene au recucerit un sat din est de la forțele ruse, dar mai târziu a spus că raportul ei este inexact și că luptele încă dăinuie în jurul satului.

Analiștii militari ucraineni cred că „eliberarea” așezărilor de lângă Bakhmut ar permite armatei să avanseze de pe flancul sudic în zona Bakhmut.

Bakhmut a fost martor la unul dintre cele mai brutale războaie dintre forțele ucrainene și compania militară privată rusă Wagner group, care a dus în cele din urmă la căderea orașului în luna mai a acestui an.

Alte stiri din Externe

Ultima oră