Joe Biden "îl iubește" și "îl susține" pe fiul sau Hunter după ce a pledat vinovat de evaziune fiscală

21 Iun 2023
Joe Biden "îl iubește" și "îl susține" pe fiul sau Hunter după ce a pledat vinovat de evaziune fiscală

Fiul președintelui american, ținta recurentă a republicanilor, și-a recunoscut vinovăția într-un caz de evaziune fiscală și într-un alt caz în care și-a cumpărat o armă de foc în timp ce era dependent de droguri, scrie BFMTV

"Președintele și Prima Doamnă își iubesc fiul și îl susțin în timp ce el continuă să-și reconstruiască viața. Nu vom avea alte comentarii", a reacționat marți Casa Albă despre Hunter Biden, fiul cel mic al lui Joe, care se luptă cu justiția.

Hunter Biden, fiul președintelui american și ținta opoziției republicane, și-a recunoscut vinovăția în două dosare federale care îl privesc: un caz de evaziune fiscală pe de o parte și, pe de altă parte, de încălcare a legii prin cumpărarea unei arme de foc în 2018 în timp ce era dependent de droguri, a spus procurorul care se ocupă de caz.

Fostul președinte Donald Trump, care se luptă cu justiția într-o serie de cazuri, a estimat într-o reacție pe rețeaua sa „Truth Social” că Hunter Biden a primit doar o „amenda banală pentru încălcarea codului rutier” și a susținut că sistemul judiciar este „corupt”.

Fiul cel mic al președintelui american - cel mai mare, Beau, a murit în 2015 de cancer la creier - și-a descris problemele de dependență, în special de droguri, într-o carte publicată în primăvara lui 2021.

El relatează prima dramă din viața lui, moartea mamei sale și a surorii sale mai mici într-un accident de mașină în 1972.

Beau și Hunter, încă foarte tineri la acea vreme, au fost grav răniți în acest accident care a avut loc imediat după ce Joe Biden a fost ales senator de Delaware.

„Fiul meu nu a făcut nimic rău”

Democratul s-a recăsătorit ulterior cu Jill Biden, cu care și-a crescut cei doi fii și cu care a avut o fiică. În cartea sa, Hunter Biden, un fost avocat și om de afaceri devenit artist, susține și el că este acum dezintoxicat de alcool și droguri.

Președintele american, candidat la alegerile din 2024, l-a susținut mereu public și s-a declarat „mândru” de el în special în timpul unei dezbateri aprinse în care i s-a opus lui Donald Trump înainte de alegerile prezidențiale din 2020 .

Joe Biden respinge și acuzațiile de corupție din partea opoziției parlamentare republicane. Acesta din urmă îl acuză pe Hunter Biden că a făcut afaceri dubioase în Ucraina și China în timp ce Joe Biden era vicepreședintele lui Barack Obama (2009-2017), valorificând rețelele și numele tatălui său.

„Fiul meu nu a greșit cu nimic”, a spus el într-un interviu acordat MSNBC în mai anul trecut. „Am încredere în el”, a adăugat Joe Biden.

Alte stiri din Externe

Ultima oră