Israelul va trata 20 de soldați ucraineni răniți în războiul din Rusia sub presiunea Kievului

25 Sep 2022
Israelul va trata 20 de soldați ucraineni răniți în războiul din Rusia sub presiunea Kievului

Israelul a fost sub presiune puternică din partea Kievului pentru a oferi tratament. Răniții vor fi supuși recuperării la Centrul Medical Sheba, scrie Jerusalem Post.

Soldații ucraineni răniți în războiul cu Rusia vor fi transportați cu avionul în Israel pentru tratament, potrivit unui artiol din Ynet duminică.

Se spune că Israelul a fost supus unei presiuni puternice din partea Kievului pentru a oferi tratament, se arată în articol, și a fost de acord să primească 20 de soldați ucraineni care au fost grav răniți în luptă . Ei vor face tratamente de recuperare la Centrul Medical Sheba.

„Israelul va primi pentru tratament 20 de militari ucraineni care au fost răniți grav în timpul războiului”, a scris duminică ambasadorul Israelului în Ucraina, Michael Brodsky. "Primii 2 vor ajunge astăzi în Israel și vor fi tratați la @AFSMC. Tratamentul include protezare și recuperare."

Ucraina a făcut presiuni de multă vreme asupra Ministerului israelian al Sănătății și asupra ministrului Nitzan Horowitz să permită soldaților săi să primească tratament în Israel, iar Horowitz s-a angajat în discuții cu colegii săi ucraineni despre această problemă, potrivit Ynet.

Înainte de acest anunț, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că a fost „șocat” de lipsa de sprijin a Israelului pentru efortul de război ucrainean.

Alte stiri din Externe

Ultima oră