Zelensky: „Israelul nu a făcut nimic pentru a ajuta Ucraina. Nu ne-au dat nimic. Zero”

24 Sep 2022
Zelensky: „Israelul nu a făcut nimic pentru a ajuta Ucraina. Nu ne-au dat nimic. Zero”

Israelul nu a făcut nimic pentru a ajuta Ucraina, nu i-a furnizat armele antiaeriene de care are nevoie, ci continuă să exporte arme în alte țări: a fost acuzația făcută de președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, în două interviuri cu presa franceză TV5 Monde, Ouest-France, Nice-Matin și 20 minute.  El a criticat, de asemenea, rolul jucat de China, scrie Ouest France.

"Sunt șocat: nu am înțeles ce s-a întâmplat cu Israelul” , a lansat președintele ucrainean. „Nu înțeleg de ce nu ne pot furniza active antiaeriene. Israelul nu ne-a dat nimic. Zero", a declarat el

Înțeleg că se află într-o poziție dificilă cu Siria și Rusia”, a spus liderul de la Kiev, amintindu-și modul în care statul evreu a oferit ajutor umanitar, dar a refuzat toate cererile de arme, în special pentru sistemele antiaeriene, a spus Zelensky. 

"Ucraina are nevoie cu disperare să se adăpostească de raidurile rusești. Intervievat în schimb de ziarul Ouest-France, întrebat dacă „presupusa denazificare a Ucrainei (declarată de Moscova) poate explica refuzul Israelului de a vă sprijini”, Zelensky a reiterat același concept:

Opinia publică israeliană nu este deloc așa și cred că ne susține. Eu nu dau vina pe lideri. Remarc faptele: au fost discuții cu liderii Israelului și asta nu a ajutat Ucraina” , a explicat președintele ucrainean. 

Puteți vedea influența Rusiei asupra Israelului."

China are o poziție „ambiguă”, denunță Zelensky

Volodimir Zelensky a fost întrebat și despre relația sa cu China. „Înainte de invazia pe scară largă, existau canale de comunicare între țările noastre, am avut multă cooperare economică și comercială”, a explicat el.

Dar „deocamdată nu avem niciun canal de comunicare cu China și este păcat”, a regretat el. „Aș dori ca ei să ajute Ucraina”, a conchis el, referindu-se la poziția „ambiguă” a Beijingului .

Alte stiri din Externe

Ultima oră