Întâlnirea dintre Papa Francisc şi Donald Trump a durat 27 de minute

24 Mai 2017 | scris de Radu Popescu
Întâlnirea dintre Papa Francisc şi Donald Trump a durat 27 de minute

Papa Francisc și președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-au reunit miercuri la Vatican preț de 27 de minute, informează EFE,scrie agerpres.ro

 

Audiența privată a început la ora locală 08:33 (6:33 GMT) și a durat ceva mai mult de 20 de minute, cât obișnuiesc să dureze discuțiile Papei cu șefii de stat și de guvern care îl vizitează. 

Trump a venit împreună cu soția sa, Melania, care era îmbrăcată în negru, cu părul strâns și purtând un voal negru. Cuplul prezidențial american a fost escortat de Garda Elvețiană de la Vatican către apartamentele pontificale. După aceea, președintele american a intrat singur în așa-numita Sala del Tronetto, aflată lângă biblioteca privată, unde și-a strâns mâna cu Papa Francisc și a pozat pentru fotografi. Potrivit DPA, Trump era numai zâmbet, în timp ce papa Francisc aborda o mină mult mai serioasă.

Delegația americană — din care au făcut parte fiica cea mare a lui Trump, Ivanka, soțul acesteia, Jared Kushner, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, consilierul pe probleme de securitate națională, H.R. McMaster, și purtătoarea de cuvânt Hope Hicks, plus alte opt persoane — a așteptat finalul întrevederii într-o sală alăturată. 

Papa Francisc l-a primit pe Trump cu un ''încântat să vă cunosc'' și apoi ambii au intrat în biblioteca privată, unde s-au așezat față în față la un birou. Suveranul Pontif s-a scuzat față de Trump că nu vorbește bine engleză, dar președintele american l-a contrazis. După câteva secunde de discuții informale, fotografii, cameramanii și ziariștii au fost invitați să părăsească sala, moment în care a început dialogul privat, cu ajutorul interpreților.

Conținutul conversației Papei Francisc cu Trump va fi cunoscut doar prin intermediul unui comunicat difuzat de biroul de presă al Vaticanului la sfârșitul reuniunii, în condițiile în care liderul american nu are prevăzute declarații de presă în Italia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră