UPDATE. Incendiul de la Londra: Panourile care anvelopau clădirea ar fi de vină

18 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Incendiul de la Londra: Panourile care anvelopau clădirea ar fi de vină

Ministrul britanic al comerțului, Greg Hands, declară că panourile utilizate la exteriorul clădirii londoneze Grenfell Tower, în care zeci de persoane  au murit într-un incendiu, par să fi fost contrare regulilor din construcții, relatează Associated Press.

Greg Hands a declarat pentru Sky News că, din ceea ce a înţeles el, "placarea clădirii nu era în conformitate cu regulamentele de construcție din Regatul Unit. Trebuie să aflăm cu exactitate ce placaj a fost folosit și cum a fost atașat".

Experții spun că învelișul și izolația clădirii ar fi facilitat răspândirea rapidă a flăcărilor de-a lungul exteriorului clădirii, dispozitivele de siguranță fiind depăşite de situaţie.

Hands a avertizat duminică că anchetatorii nu știu încă exact ce placaj a fost folosit la renovarea clădirii, finalizată anul trecut. Clădirea a fost distrusă miercuri de un incendiu devastator, suprimând cel puțin 58 de vieți.

Cancelarul Philip Hammond a afirmat că panourile controversate, nerezistente la foc, ar fi fost, de fapt, interzise în Marea Britanie.
În zilele de după tragedie, atenția anchetatorilor s-a concentrat asupra panourilor  montate în exteriorul turnului în 2011, etichetate ca fiind inflamabile de către autoritățile germane și americane și interzise în cazul clădirilor înalte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră