Greta Thunberg acuzată că și-a organizat o "arestare falsă" pentru mass-media oficială (video)

18 Ian 2023
Greta Thunberg acuzată că și-a organizat o "arestare falsă" pentru mass-media oficială (video)

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost acuzată de utilizatorii Twitter că a organizat o „arestare falsă” după ce a fost reținută pentru scurt timp de poliția germană, scrie Newsweek

Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a fost reținută marți de forțele de ordine în timp ce protesta împotriva extinderii unei mine de cărbune din vestul Germaniei. Potrivit Reuters , tânăra activistă, împreună cu un grup de protestatari, au fost avertizați de poliție că vor fi „înlăturați cu forța” dacă nu părăsesc locul minei.

Reuters a mai raportat că Thunberg a fost eliberată din arest după un control de identitate de către forțele de ordine.

Pe rețelele de socializare au circulat marți videoclipuri cu Thunberg stând cătușe în timp ce era înconjurată de ofițeri germani înainte de a fi scoasă din mina de cărbune. Într-un clip postat de Catch Up Network, Thunberg este văzută râzând cu poliția în timp ce pozează pentru o fotografie.

„Da, arestarea Gretei Thunberg a fost pusă în scenă pentru mass-media oficială”, a subtitrat contul postării.

Alți utilizatori de Twitter au spus că reținerea Gretei a fost „falsă”, inclusiv Charlie Kirk, un activist politic conservator care a fondat organizația Turning Point USA .

„Așadar, se dovedește că arestarea Gretei Thunberg a fost la fel de falsă ca și cultul pentru schimbările climatice pentru care lucrează”, a scris Kirk pe Twitter marți seară.

De asemenea, comentatorul politic conservator Tim Young a postat despre Thunberg: „Nimic nu spune că schimbările climatice sunt o greșeală totală, așa cum Greta Thunberg își pune în scenă propria arestare falsă”.

Potrivit unui raport al Associated Press (AP), Thunberg s-a alăturat miilor de protestatari care s-au adunat în satul Luetzerath din vestul Germaniei în weekend, în semn de protest față de faptul că guvernul a ajuns la un acord cu o companie de utilități pentru a demola satul și pentru a extinde mina de carbune. Sâmbătă, protestatarii care au încercat să se apropie de marginea minei au fost împinși înapoi de poliție, care a folosit tunuri de apă și bastoane pentru a controla mulțimea, a raportat AP.

Marți, ofițerii au reținut protestatari care au refuzat să se mute de la fața locului, deoarece stăteau la marginea unei mine în cariera deschisă, poliția spunând că este prea periculos pentru grup, citește raportul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră